Arròs al forn amb carabassa

Fàcil
2 hores
4 persones

Un arròs al forn diferent

Arròs al forn amb carabassa
Arròs al forn amb carabassa

Hi ha molts arrossos al forn que són molt desconeguts perquè sempre fem el mateix i no ens atrevim a canviar. Però ací vos presentem un arrosset al forn molt fàcil i diferent perquè l'introduïu en el vostre "fons d'armari".

Preparem els ingredients!

  • 400 g d’arròs
  • 250 g de costelles de porc
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 botifarres
  • 2 tomaques
  • 3 creïlles
  • 1 carabassa
  • 125 g de cigrons cuits
  • 800 ml de caldo d’olla
  • Safrà
  • Oli
  • OVE
  • Pebre roig
  • Sal
  1. Sofregim la cabeça d’alls i les botifarres i les reservem.
  2. Daurem les costelles.
  3. Hi afegim el pebre roig i la tomaca i ho sofregim tot.
  4. Hi incorporem la carabassa i els cigrons.
  5. Hi afegim el caldo d’olla, el safrà i deixem coure.
  6. Sofregim l'arròs en una cassola de test.
  7. Muntem la cassola amb els alls, la carn, les botifarres, les creïlles i les tomaques.
  8. Hi aboquem el caldo ben calent.
  9. I cap al forn, fins que l’arròs estiga en el punt desitjat.

A Vilafamés (Plana Alta) hi ha molt de costum de cuinar aquest plat, inclús hi ha llocs on utilitzen una carabassa gran a tall de cassola. La torren i la buiden pel centre, li posen tots els ingredients i la tornen a enfornar. Després amb una cullerada d'arròs, t'emportes també carabassa.

També et pot interessar

stats