Arròs al forn amb carabassa

Fàcil
2 hores
4 persones

Un arròs al forn diferent

Arròs al forn amb carabassa
Arròs al forn amb carabassa
28 de juliol 2022 - 16:42

Hi ha molts arrossos al forn que són molt desconeguts perquè sempre fem el mateix i no ens atrevim a canviar. Però ací vos presentem un arrosset al forn molt fàcil i diferent perquè l'introduïu en el vostre "fons d'armari".

Preparem els ingredients!

  • 400 g d’arròs
  • 250 g de costelles de porc
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 botifarres
  • 2 tomaques
  • 3 creïlles
  • 1 carabassa
  • 125 g de cigrons cuits
  • 800 ml de caldo d’olla
  • Safrà
  • Oli
  • OVE
  • Pebre roig
  • Sal
  1. Sofregim la cabeça d’alls i les botifarres i les reservem.
  2. Daurem les costelles.
  3. Hi afegim el pebre roig i la tomaca i ho sofregim tot.
  4. Hi incorporem la carabassa i els cigrons.
  5. Hi afegim el caldo d’olla, el safrà i deixem coure.
  6. Sofregim l'arròs en una cassola de test.
  7. Muntem la cassola amb els alls, la carn, les botifarres, les creïlles i les tomaques.
  8. Hi aboquem el caldo ben calent.
  9. I cap al forn, fins que l’arròs estiga en el punt desitjat.

A Vilafamés (Plana Alta) hi ha molt de costum de cuinar aquest plat, inclús hi ha llocs on utilitzen una carabassa gran a tall de cassola. La torren i la buiden pel centre, li posen tots els ingredients i la tornen a enfornar. Després amb una cullerada d'arròs, t'emportes també carabassa.

També et pot interessar