Arròs al forn amb carabassa
Un arròs al forn diferent
Hi ha molts arrossos al forn que són molt desconeguts perquè sempre fem el mateix i no ens atrevim a canviar. Però ací vos presentem un arrosset al forn molt fàcil i diferent perquè l'introduïu en el vostre "fons d'armari".
Preparem els ingredients!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 250 g de costelles de porc
- 1 cabeça d’alls
- 2 botifarres
- 2 tomaques
- 3 creïlles
- 1 carabassa
- 125 g de cigrons cuits
- 800 ml de caldo d’olla
- Safrà
- Oli
- OVE
- Pebre roig
- Sal
Elaboració
- Sofregim la cabeça d’alls i les botifarres i les reservem.
- Daurem les costelles.
- Hi afegim el pebre roig i la tomaca i ho sofregim tot.
- Hi incorporem la carabassa i els cigrons.
- Hi afegim el caldo d’olla, el safrà i deixem coure.
- Sofregim l'arròs en una cassola de test.
- Muntem la cassola amb els alls, la carn, les botifarres, les creïlles i les tomaques.
- Hi aboquem el caldo ben calent.
- I cap al forn, fins que l’arròs estiga en el punt desitjat.
A Vilafamés (Plana Alta) hi ha molt de costum de cuinar aquest plat, inclús hi ha llocs on utilitzen una carabassa gran a tall de cassola. La torren i la buiden pel centre, li posen tots els ingredients i la tornen a enfornar. Després amb una cullerada d'arròs, t'emportes també carabassa.