15.10.2021 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'inici del 40é Congrés del PSOE, que té lloc aquest cap de setmana a València. Un congrés que, a diferència de l'últim, està presidit per la unitat al si de la formació.

El de hui ha sigut l'últim dia de gestió privada en el departament de salut de Torrevella. I, segons ha informat la Conselleria, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha tornat a avalar el procediment que s'està duent a terme. És la sisena resolució del TSJ que es manifesta en el mateix sentit i rebutja les mesures cautelars contra el procés de reversió sol·licitades per la concessionària.

Tot això, en el dia de la Pobresa Zero. Les entitats que integren la campanya han denunciat que la pobresa torna a créixer al món per primera vegada en els últims 30 anys. A la Comunitat Valenciana ha augmentat 2,3 punts respecte de 2019 i se situa en 29,3 per cent la població valenciana en risc de pobresa i exclusió social. La campanya Pobresa Zero ha exigit a la classe política que prenga mesures urgents per a canviar aquesta realitat, com combatre l'evasió fiscal perquè l'Estat deixa d'ingressar, cada any, 2.920 milions d'euros, un 10% del PIB, per frau fiscal i desviament de beneficis empresarials a paradisos fiscals. Això i més, en el podcast. 

stats