Vora 6.500 pacients contagiats sol·liciten l’alta i la baixa automàtica la primera setmana

Les farmàcies han comunicat 7.300 positius dels clients que s’han fet el test d’antígens en l’establiment

Un professional subjecta un test d'antígens dels que venen en les farmàcies
Un professional subjecta un test d'antígens dels que venen a les farmàcies / A. Pérez Meca

Un total de 6.487 persones contagiades de covid han sol·licitat la baixa laboral en una setmana a través del portal habilitat per Sanitat Universal, que fa tant aquest tràmit com l’alta als set dies de manera automàtica. Una altra de les mesures implantades divendres passat per a descongestionar de burocràcia el sistema sanitari, la comunicació dels positius per part de les farmàcies, ha permés comunicar 7.299 casos en una setmana, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal.

Fins ara, 714 farmàcies del territori s’han adherit a aquest sistema de comunicació de casos positius: 150 de la província de Castelló, 377 de València i 187 d’Alacant. Totes traslladen a la Conselleria de Sanitat Universal, a través del sistema informàtic, els positius de pacients que es fan el test al mateix establiment.

En cas que l’afectat vulga sol·licitar la baixa, ja ho haurà de fer pel seu compte, a través del portal habilitat per Sanitat. Amb aquestes mesures, la Conselleria de Sanitat Universal pretén "reforçar i agilitzar l’atenció primària", la més tensionada en aquest moment de la pandèmia.

Les queixes dels sanitaris dels centres de salut han sigut contínues des del mes de desembre passat, tenint en compte les característiques d’aquesta cinquena onada, de més contagis, però més lleus, que estava sobrecarregant els facultatius de tràmits burocràtics i que els restava temps d’atenció als pacients.

 

També et pot interessar

stats