Els farmacèutics lamenten l’escàs marge que els ha donat Sanitat per a implantar el servei de tests d’antígens

Vora la meitat dels establiments valencians poden fer aquestes proves i comunicar-les al sistema sanitari

Una jove es realitza un test d'antígens a la farmàcia on l'acaba d'adquirir
Una jove es fa un test d'antígens a la farmàcia on l'acaba d'adquirir / Quique Garcia

Les farmàcies valencianes són, des d’aquest divendres, un nou punt on fer-se els tests d’antígens i comunicar-ho a Sanitat, en cas que el resultat siga positiu. Els farmacèutics asseguren estar preparats, encara que lamenten les preses de la conselleria per a implantar aquest nou servei, ja que al Consell de Col·legis de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana a penes li ha donat temps a comunicar als establiments que des d’aquest divendres entrava en vigor aquest servei. Més de la meitat de les farmàcies valencianes s’ha adherit a aquest servei.

“Preparats estem des del dimecres, però ens haguera agradat tindre més dies per a avisar a les farmàcies”, explicava Sergio Marco, president del Consell Valencià de Col·legis de Farmacèutics en una entrevista en A la Ventura. “Sabíem que oferiríem aquest servei, però faltava saber la data en què començaríem a fer-ho”, ha puntualitzat Marco, qui ha lamentat que la conselleria haja posat en vigor aquest servei “de hui per a hui”.

No obstant això, el portaveu dels farmacèutics ha assenyalat que només han sabut que les farmàcies ja podien fer els tests d’antígens ho han notificat als establiments, per tant, “a mesura que s’assabenten les farmàcies, els podran fer”, ha indicat.

En aquesta línia es mostrava un farmacèutic de la ciutat de València entrevistat en A la Ventura. “Ens ha agafat de sorpresa”, advertia, encara que afegia que això no els impedia oferir ja el servei dels tests d’antígens i comunicar-ho a Sanitat des d’aquest divendres. “Si algú és positiu, a través del sistema informàtic ho comuniquem, diguem que les farmàcies donem fe del resultat d’aquest test i li ho diem a Sanitat”, explicava el propietari que ha insistit en què només es notifiquen els resultats positius.

A pesar que durant les primeres hores del matí no havia anat cap client a sol·licitar fer-se al local cap d’aquestes proves diagnòstiques del coronavirus, el propietari recordava que aquesta possibilitat ja existia. “Més avant ja posarem una taula fora per a poder fer els tests al carrer, però de moment ara els podem fer dins”, puntualitzava.

Segons les dades del Consell de Col·legis de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana, més de la meitat de les farmàcies oferiran aquest servei, al qual es poden adherir de manera voluntària. No obstant això, aquesta xifra pot créixer en els pròxims dies perquè, com ha explicat Marco, encara hi ha establiments que estan comunicant que volen fer aquesta tasca. 

També et pot interessar

stats