Els tests d’antígens tornen a escassejar a les farmàcies

El repunt de contagis i el preu mínim de les proves dispara la demanda i esgota les unitats disponibles als establiments

Les farmàcies es queden sense suministres de test d'antígens per l'alta demanda / À Punt NTC

Tornen els problemes per a trobar tests d'antígens a les farmàcies de la Comunitat Valenciana. L'augment de la demanda per l'escalada de contagis, unit amb el preu mínim que el govern espanyol ha fixat des del dissabte passat per a aquestes proves diagnòstiques, estan fent que hi haja desabastiment d’aquests tests a les farmàcies.

Una vegada superada la primera crisi de desabastiment, a les portes del Nadal, quan molts clients els demanaven per a fer-se la prova abans de les reunions de les festes, les farmàcies havien tornat a tindre disponibilitat dels tests d’antígens en els últims dies. Ara, de nou la situació es repeteix. Les farmàcies ni tenen tests d'antígens totes les hores del dia, ni poden garantir-ne la venda per unitats.

La farmacèutica Merche Bonilla, que té el seu establiment al centre de València obert les 24 hores del dia, explica que les unitats disponibles s’esgoten al cap de poques hores d’arribar a l’establiment. “Igual entren cent unitats i en dues hores han desaparegut. És una cosa desbordant”, advertia Bonilla.

Cada vegada que s'esgoten els tests d’antígens tornen a demanar-ne, però les distribuïdores els serveixen amb comptagotes, com reconeixia Josefina López, una altra farmacèutica del barri de Russafa a València: “Ens estem quedant sense tests. Hi ha dies que n'aconseguim i hi ha dies en què, com per exemple ahir, es van acabar a les dues de la vesprada i hui fins a les dues no n'arribaran més”, exposava davant les càmeres d’À Punt.

La qüestió empijtora si, a més, el que es busca són tests de saliva. Els prefereixen mares i pares per als més menuts i, amb l'increment de contagis per la tornada a les aules, és difícil trobar-ne.

Darrere dels problemes de desabastiment també hi ha el fet que, des de dissabte, els tests tenen un preu màxim de venda. En aquest sentit, Elena Garcia, farmacèutica de València, reivindica la necessitat de negociar el nou preu amb els proveïdors, negociació que alenteix el subministrament. “No hi ha submnistrament tots els dies ni a totes les hores”, afig. 

També et pot interessar

stats