Les farmàcies notificaran gratuïtament els tests d'antígens positius des d’aquest divendres

Els establiments farmacèutics s'adheriran a aquesta col·laboració de manera voluntària

Una dona compra test d'antígens en una farmàcia
Una dona compra un test d'antígens en una farmàcia / Fermín Cabanillas (Efe)

Les farmàcies de la Comunitat Valenciana notificaran a partir d’aquest divendres a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública els resultats positius de les proves d'antígens fetes presencialment en els seus establiments. Les farmàcies s’adheriran a aquesta col·laboració de manera voluntària, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

“Aquesta mesura ens ajudarà a identificar els casos, dur a terme un millor seguiment i descongestionar els centres d'Atenció Primària”, ha assenyalat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

A més, els farmacèutics no cobraran per fer el test ni per notificar el resultat positiu a la Conselleria: el tràmit serà totalment gratuït i només s’haurà de pagar pel test. Aquest dijous el govern espanyol ha fixat el preu màxim de venda dels tests d’antígens a 2,94 euros, aplicable des de dissabte.

En cas de ser positiu, la farmàcia comunicarà el resultat a Sanitat i, des del sistema de vigilància epidemiològica, es podrà fer seguiment dels casos sense necessitat que el pacient sol·licite cita i acudisca a un centre sanitari per a confirmar el resultat.

A més, a través de la pàgina web de la Conselleria, el pacient també podrà sol·licitar la baixa laboral, que es concedirà de manera simultània a l'alta per a set dies després. En aquests casos, a través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es trametrà a l'INSS i d'aquest organisme, directament a les empreses.

També et pot interessar

stats