Les farmàcies de la província de València anuncien que cobraran per fer i comunicar el test d'antígens

El registre de dades personals per part de l'oficina de farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet al test ho vulga

Francisco Albanell, vocal del Col·legi de Farmacèutics de València
11 de gener 2022 - 16:09

El pacient que acudisca a una farmàcia de València a fer-se un test d'antígens haurà de pagar "pel servei d'observació i assistència que li ofereixen durant la realització de l'autotest" -segons ha explicat  Francisco Albanell, vocal del Col·legi de Farmacèutics de València en el programa A la ventura. El preu repercutit inclourà la gestió de comunicació del resultat - en cas de ser positiu- a la Conselleria de Sanitat. I sols en cas que el client o clienta ho autoritze. Les farmàcies de Castelló i Alacant no s'han pronunciat encara. La conselleria de Sanitat ha indicat que es tracta d'una decisió "unilateral" i "exclusiva" dels establiments.

El registre de dades personals per part de l'oficina de farmàcia es farà "sempre que la persona que se sotmet al test ho desitge; per això, se sol·licitarà el consentiment dels usuaris en tots els casos".

"Es pagarà pel test i també "uns quants euros" pel servei de notificació a Sanitat, en cas de donar positiu". Francisco Albanell - Vocal del col·legi de Farmacèutics de València (Micof)

Segons Albanell, en les pròximes hores les farmàcies valencianes que s'han adherit voluntàriament a aquest servei públic informatiu començaran a prestar el servei.

Fins a aquest dilluns han mostrat interés inicial en el programa al voltant de 350 farmàcies de les 1.242 que hi ha a la província de València. Una xifra que va en augment, ha dit Albanell, qui a més ha confirmat que "tots els pobles de la Comunitat Valenciana disposaran d'una farmàcia que preste el servei".

Entre dimecres i dijous el programa estarà implementat, ha dit Albanell. "Totes les farmàcies que col·laboren amb aquest programa de la Conselleria de Sanitat mostraran un distintiu a la porta per a informar la població que presten el servei".

Un moment de la entrevista al programa "A la ventura"
Un moment de la entrevista al programa "A la ventura"

Preu lliure per a cobrir diverses despeses

Pel que fa al preu d'aquest servei, que pagarà el client o clienta de la farmàcia, "és lliure", ha dit Francisco Albanell. "Cada farmàcia aplicarà el que considere convenient". El farmacèutic ha argumentat que amb el cost del servei s'amortitzara el programa informàtic que cada farmàcia ha hagut d'implementar, així com el fet de dotar d'un espai adequat per a prestar el servei a la farmàcia".

Ha dit que la clientela "pagarà pel test i també "uns quants euros" pel servei de notificació a Sanitat, en cas de donar positiu. A més, cada farmàcia decidirà com serà l'espai habilitat perque els positius no contagien la resta de persones del voltant, clientela i personal de la farmàcia. "En el meu cas, per exemple, jo dispose d'un espai a l'entrada de la farmàcia, altres farmàcies potser utilitzen envelats o disposen de circuits per a distribuir els clients".

"Els professionals de les farmàcies ja han començat a rebre els cursos per a poder prestar el servei", ha detallat.

També et pot interessar

stats