Enginyeria Geomàtica i Gestió i Administració Pública: dos graus amb nota de tall baixa, però amb alta ocupabilitat

Altres enginyeries, com la Civil o la Forestal, amb notes d'accés baixes, tenen un percentatge d'inserció que frega el 95%

Carmen i Orlando estudien l'Enginyeria Geomàtica, Cartogràfica i Topogràfica / À Punt NTC

En l’últim dia de les Proves d’Accés a la Universitat, hui dijous, l’estudiantat comença a pensar en quines carreres es volen matricular. Potser gran part de l'alumnat no sap que hi ha molts títols amb notes de tall molt baixes i que, en canvi, tenen una eixida laboral immediata. És el cas del grau de Gestió i Administració Pública o d'algunes enginyeries. 

Carmen Feliu estudia Enginyeria Geomàtica, Cartogràfica i Topogràfica, una carrera que no té nota de tall per a accedir-hi, ja que és de les menys sol·licitades de la Universitat Politècnica de València (UPV). De fet, cada any queden sense cobrir al voltant d'una vintena de places. “Al principi no era la meua primera opció, però vaig informar-me més i al final m'ha agradat moltíssim esta carrera. Té moltes eixides, moltes vies”, explica l’estudiant. 

De fet, té tantes eixides que la major part de l'alumnat té faena abans de graduar-se. Això va fer que Orlando David Graterol, que volia estudiar Informàtica, acabara decantant-se per este grau. “Em van interessar les opcions que oferien eixides laborals. Segons el que he vist, esta frega el 95%, que és una barbaritat”, assegura. 

Passa amb altres enginyeries, com la Civil o la Forestal, amb notes d'accés baixes, al voltant de set sobre catorze i un percentatge d'inserció laboral que frega el 95 %. També passa en estudis de lletres. “Per exemple, el grau de Gestió i Administració Pública, que es pot cursar en dos universitats valencianes, té una nota de tall per davall del sis i els seus nivells d’inserció superen el 80%”, apunta el catedràtic en Comercialització i Investigació de la Universitat de València, Joaquín Aldás. 

Segons el catedràtic, la clau està a millorar l'orientació de l'alumnat: “L’estudiantat pren la seua decisió molt tard. Hi ha gent que sempre ha sabut què volia estudiar, però altres persones no. És en eixe moment quan ha d’entrar la figura de l’orientador i ajudar-los a informar-se de l'ampli ventall de títols que tenen al seu abast.

També et pot interessar

stats