Manuel Azaña i Dolores Ibárruri, en la segona jornada de les PAU a la Comunitat Valenciana

A més, s'ha demanat als estudiants que definisquen conceptes com legitimisme, monarquia, guerra civil o feixisme

Un grup d'estudiants fa un dels examens de la selectivitat en una imatge d'arxiu
Un grup d'estudiants fa un examen de la selectivitat (arxiu) / À Punt NTC

Manuel Azaña i Dolores Ibárruri són les dues personalitats que han centrat l'examen d'Història d'Espanya, este dimecres, en la segona jornada de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a la Comunitat Valenciana, a les quals es presenten més de 24.200 joves.

La prova ha proposat a l'alumnat diversos textos, entre ells un fragment de la carta-manifest a l'infant Alfons Carles de Borbó i d'Àustria-Este (París, 30 de juny de 1869), un fragment d'un discurs de la política Dolores Ibárruri, la Pasionaria datat del 8 de setembre de 1936 a París i un altre del president de la Segona República Manuel Azaña pronunciat al juliol de 1937 a la Universitat de València. A més, s'ha demanat als estudiants que definisquen conceptes com legitimisme, monarquia, guerra civil i feixisme.

Un altre dels exàmens del matí ha sigut el d'Història de la Filosofia. En esta sessió, Plató, Aristòtil, Kant i Nietzsche han sigut els autors triats.

Els alumnes han fet també hui les proves de Matemàtiques II, Llatí II, Anàlisi Musical II i Dibuix Artístic II. Ja en horari vespertí, es desenvoluparan les corresponents a les matèries de Química, Literatura Dramàtica, Geografia i Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny II. El dimecres acabarà amb els exàmens de Dibuix Tècnic II, Grec II, Tècniques d'Expressió Graficoplàstica i Geologia i Ciències Ambientals.

Finalment, dijous a primera hora serà l'hora dels exàmens d'Anglés, Alemany, Francés i Italià. A continuació, es faran els exàmens de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II i Arts Escèniques II. La jornada de la vesprada serà perquè als alumnes als quals se'ls solapen exàmens facen alguna de les proves.

També et pot interessar

stats