Els viatgers internacionals ja poden entrar a Espanya sense restriccions

A les persones que arriben des de zones de risc se'ls requerirà un certificat de vacunació, de diagnòstic o de recuperació de la Covid-19 per a poder entrar al país

Una viatgera arribant a l'aeroport
Viatgers arribant a l'aeroport / À Punt NTC

A partir d’aquest dilluns les persones que viatgen des de qualsevol punt del món podran entrar a l'estat espanyol, i no sols les que provenen de països europeus com fins ara. Les condicions amb les quals poden fer-ho es van publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en la resolució de la Direcció General de Salut Pública.

Entre els requisits s'especifica que tots els passatgers que arriben a Espanya han d'emplenar abans de la seua eixida un formulari de control sanitari en la web de Spain Travel Health, amb la finalitat de facilitar la localització d'aquells a qui s'haja d'aplicar mesures de traçabilitat. Aquesta disposició engloba totes les persones que es desplacen per via aèria, marítima o terrestre, incloses les que passen pel país per a arribar a un altre.

Una vegada completat el formulari es genera un codi QR individualitzat que la persona que viatge ha de presentar en les companyies de transport abans d'embarcar, així com en els punts de control sanitaris a Espanya. Així mateix, en aquests punts se'ls prendrà la temperatura i es revisarà la documentació.

No obstant això, aquelles persones que arriben de països o zones de risc han de presentar també almenys un d'aquests certificats:

  • Certificat de vacunació. Les vacunes contra la Covid-19 que s'admeten són aquelles autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments, és a dir, Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, però també les que hagen completat el procés d'ús d'emergència de l'Organització Mundial de la Salut, Sinopharm i Sinovac-Coronavac. Cal haver finalitzat el procés de vacunació catorze dies abans de viatjar a Espanya.
  • Certificat de diagnòstic que acredite el resultat negatiu de la prova i que cal haver-se fet en les 48 hores anteriors a l'arribada a Espanya.
  • Certificat de recuperació que confirme haver superat la malaltia. Entre la primera prova de diagnòstic i el certificat de recuperació hauran d'haver transcorregut onze dies com a mínim.

La llista de les zones de risc està disponible en la web del Ministeri i de Spain Travel Health, i anirà actualitzant-se setmanalment segons evolucionen.

A pesar d'esta obertura de fronteres continuen restringits els vols procedents del Brasil i Sud-amèrica per l'alta incidència de les variants. Per a l'Índia continua sent obligatori guardar una quarantena de deu dies.

Certificat Covid per a facilitar els desplaçaments

Aquestes mesures es veuran reforçades a partir de l'1 de juliol, quan entre en vigor el certificat Covid, encara que a Espanya ja s'estan realitzant les primeres proves. Amb el document, pensat per a facilitar la mobilitat a la Unió Europea, s'inclou un codi QR que informarà precisament si la persona ha rebut o no la vacuna, si ha obtingut un resultat positiu mitjançant alguna prova diagnòstica i si la persona s'ha recuperat de la Covid-19 en cas d'haver donat positiu en algun moment.

El Ministeri de Sanitat pretén d'aquesta manera "agilitzar l'arribada del turisme a Espanya". Segons ha explicat la ministra Carolina Darias, "les excel·lents dades de vacunació ens situen cada dia més prop de la tornada a la normalitat", per la qual cosa "estem en condicions de recuperar prompte el nostre lideratge turístic mundial".

Un dels sectors que es beneficiarà d'aquestes noves mesures és el dels creuers, que tornarà a operar al port de València el pròxim 27 de juny després d'estar quinze mesos sense activitat.

També et pot interessar

stats