València deixa d’ingressar 56 milions d'euros per la parada del turisme de creuers

Un estudi assegura que cada turista gasta una mitjana de 146,5 euros i que aquesta activitat crea 637 llocs de treball a la ciutat

Creuer atracat en el port de València / Autoritat Portuària de València
Creuer atracat al port de València / Autoritat Portuària de València
À Punt NTC
10 de març 2021 - 12:06

València estava aconseguint posicionar-se com a port de destinació de creuers. Al 2018, de fet, la ciutat va rebre la visita de 400.000 passatgers i el creixement del sector era del 5%. Però la pandèmia ha deixat al sector en dic sec. Un estudi de la Universitat Politècnica de València dirigit per la Fundació Valenciaport conclou que la ciutat ha deixat d’ingressar 56 milions d’euros per la inactivitat del turisme de creuers. I dona treball a 637 persones en tots els sectors que se'n beneficien de l'arribada.

L’estudi, elaborat amb dades del 2017, apunta que cada un dels 383.000 turistes que arribaren a València aquest any gastaren una mitjana de 146,5 euros. El turisme de creuers és breu, de fet, l’estada mitjana dels viatgers se situa en 4,1 hores amb alguna excursió contractada i de 4,7 hores per als que desembarquen sense visita guiada des del vaixell, però es valora més per la despesa que fan a la ciutat.

El turisme de creuers permet activitat en comerços, museus, restaurants, però també “genera economies en el sector del transport, del taxi, de la seguretat, i dels serveis portuaris”, destaca l’informe.

L’estudi també menciona el perfil més habitual del turista que arriba a bord d’un creuer. Es tracta d’una persona amb una edat mitjana de 52 anys, i el grup d’edat més nombrós és el de majors de 60 anys (37,9%). Les dones són clientes més habituals d’aquests viatges, un 52,4% del total.

Itàlia, Alemanya, Anglaterra i França són, per aquest orde, els països d’origen més habituals d’aquest turisme. També destaca l’arribada de viatgers dels Estats Units, que representen un 10,2% del total. 

L’Autoritat Portuària assegura que “està treballant de manera coordinada amb el sector per un turisme segur amb protocols de seguretat estrictes i noves rutes que diversifiquen l’oferta d’excursions dels vaixells atracats a València per a preparar-se per a la nova normalitat” quan siga possible.

També et pot interessar

stats