El certificat Covid acreditarà la vacunació, si s’ha donat positiu o si s’ha superat la malaltia

El Ministeri de Sanitat preveu que estiga aprovat al juny i plenament operatiu durant l'estiu

Simulació del futur passaport digital europeu de vacunació
Simulació del futur passaport digital de vacunació / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat espera que el certificat verd digital puga estar plenament operatiu a Espanya per a la campanya d’estiu. Així ho ha informat en roda de premsa el secretari general de Salut Digital, Alfredo González, que ha indicat que la intenció és tindre’l aprovat al llarg del més de juny. 

González ha explicat que ahir els 27 estats membres de la Unió Europea acordaren una posició comú sobre l’esborrany que regula el certificat verd digital, cosa que, per al secretari general, suposa un pas important en el procés de tramitació d’aquest document i enceta una nova fase de negociació amb el Parlament Europeu.

El certificat serà senzill i interoperable, ha assegurat González, a més de gratuït i universal com les vacunes. Generarà un codi QR que pot contindre tres tipus d’informacions diferents:

  • Si la persona ha rebut o no la vacuna.
  • Si ha obtingut un resultat positiu mitjançant alguna prova diagnòstica. 
  • Si la persona s’ha recuperat de la Covid-19 en cas d’haver donat positiu en algún moment.

En paraules del secretari general, aquesta informació facilitarà la mobilitat dins de la Unió Europea al mateix temps que garanteix la protecció de la salut pública i permet reprendre l’activitat econòmica de forma progressiva i segura. Però, malgrat que el certificat facilitarà la lliure circulació per a qui el tinga, no limita la mobilitat a qui no el tinga, ja que no és ni un passaport, ni un document de viatge ni un requist per a viatjar, ha puntualitzat. 

Mentre el govern espanyol continua amb els treballs jurídics i tècnics en l’àmbit europeu, ja ha començat el procés per a poder complir amb els terminis. 

També et pot interessar

stats