El veïnat del Saler critica la “caòtica” evacuació durant l’incendi i demana més coordinació i explicacions a les autoritats

 L’associació, una de les dues que aglutina als residents en la zona, adverteix que, si no reben resposta, demanaran que dimitisquen les persones responsables

Imatges de l'incendi del Saler
Imatges de l'incendi del Saler / À Punt NTC

L’Associació Veïnal del Saler ha criticat aquest dijous la “forma caòtica” en què van evacuar les persones afectades per l’incendi de dilluns passat al paratge natural, i a les persones responsables els ha demanat explicacions, coordinació i la implementació d’un pla d’acció. En un comunicat contundent emés a la vesprada, el veïnat ha advertit que, si no reben una resposta pertinent, demanaran que dimitisquen les persones responsables “per una deixadesa i inacció que està posant en perill la integritat de moltes persones”. 

Dilluns passat, vora trenta persones van quedar desallotjades del seu domicili de la Urbanització d’Aparwaks per un nou incendi al paratge natural del Saler, a València. Des d’agost de l’any passat, la zona ha sigut víctima de dèsset focs de diversa consideració, quan la mitjana del 2010 al 2023 era de tres a l’any. La Guàrdia Civil estudia com a principal hipòtesi que va ser intencionat. El principal sospitós és un advocat de 59 anys, resident als apartaments d'aquest paratge de València. Ja va estar en presó provisional per aquests fets, però les autoritats hagueren de deixar-lo en llibertat al gener per falta de proves. 

Davant d'aquest últim l’incendi, que ha cremat catorze hectàrees, el veïnat ha volgut mostrar la “profunda” preocupació pel que consideren “inacció” de les autoritats competents. Així, han denunciat que la vespra va haver-hi un primer focus i, així i tot, dilluns no hi havia cap control policial a la zona, i que la informació de l’Ajuntament de València va arribar molt després d’haver-los evacuat. 

Així mateix, volen saber si hi ha un pla d’evacuació implantat a la Devesa del Saler, tant a les finques, com al poble i al càmping i, si és així, que es difonga a la població afectada. En aquest sentit, demanen informació sobre si en aquest protocol s’inclouen les persones que pernocten diàriament en caravana i autocaravana a la platja. “Volem saber algun contacte amb aquestes persones per alertar-les del perill, ja que podria haver-hi una tragèdia, tenint en compte els antecedents dels darrers mesos”, afegeixen.

També et pot interessar

stats