El veïnat dels Orriols denuncia que la situació no ha canviat en l’últim mes

La portaveu d'Orriols en Lluita afirma que falta presència policial i que la situació al barri no ha millorat

L'alcalde de València, Joan Ribó, i la resta de l'tquip de govern que particia en la mesa de diàleg amb el veïnat dels Orriols
L'alcalde de València, Joan Ribó, i la resta de l'equip de govern que participa en la mesa de diàleg amb el veïnat dels Orriols / À Punt NTC

Aquest dijous ha tingut lloc la segona reunió de la mesa de diàleg entre l’Ajuntament de València i el veïnat del barri dels Orriols, amb l’objectiu de comprovar com estan funcionant les actuacions que el consistori ha posat en marxa un mes després de la primera reunió.

La portaveu de la plataforma Orriols en Lluita, Mari Carmen Tarín, ha explicat a À Punt Notícies que la situació no ha millorat gens en els últims trenta dies, i que es manté la delinqüència, les amenaces al veïnat i el tràfic de drogues. A més, assegura que s’ha detectat l’arribada de nous delinqüents i que, hui mateix, hi ha hagut un parell de baralles.

Reconeix que les dues primeres setmanes després de la reunió es va complir el compromís del regidor de seguretat ciutadana, Aaron Cano, d’incrementar la presència policial, però denuncia que no s’ha mantingut en el temps tal com ell va prometre. A més, durant les nits i els caps de setmana no ha arribat a haver-hi mai policia al barri, una qüestió de la qual ja s’havien queixat diferents associacions veïnals del barri.

En aquest sentit, Tarín assenyala que la policia és plenament conscient dels esdeveniments que ocorren al barri i que la seua resposta és que fan el que poden.

Pel que fa a la resta de promeses que els havia fet l’Ajuntament, com ara la incorporació de 10 persones noves al planter de serveis socials del barri, afirma que no tenen cap informació sobre si s’han posat ja en marxa o no. I, quant a les actuacions de neteja plantejades, assegura que no s’han dut a terme encara, malgrat que s’ha passat una relació dels edificis que necessiten ser intervinguts.

Per això, en aquesta reunió esperen que des del consistori els expliquen en quin punt es troba cadascuna de les diferents actuacions a que es va comprometre en l’última reunió.

L’alcalde de València, Joan Ribó, per la seua banda, ha explicat que la reunió de hui forma part del compromís adquirit per part de l’Ajuntament amb el barri dels Orriols, que implica un repàs mensual dels diferents projectes en marxa per a solucionar els diferents problemes que té el barri, i també fer un balanç del seu funcionament tenint en compte l’opinió del veïnat.

Respecte al problema concret de la presència policial, l’alcalde ha recordat que el mateix veïnat ha reconegut que hi ha hagut una millora clara. Malgrat això, ha reconegut que, durant l'última setmana, ha calgut desplaçar efectius de la policia municipal a altres zones de la ciutat i que això pot haver repercutit en el barri. 

També ha posat l’accent en el fet que la manca de policia és només un dels elements que cal solucionar al barri i que, des del consistori, no volen reduir el tema a un problema merament policial. S’hi han d’introduir millores també en l’àmbit dels serveis socials, l’educació i la neteja i sanejament.

També et pot interessar

stats