El veïnat dels Orriols ix al carrer per demanar major seguretat

Aquest dimecres el veïnat del barri dels Orriols, a València, ha eixit al carrer a manifestar-se per demanar major seguretat amb el lema "Amb delinqüència no hi ha convivència"

El veïnat dels Orriols durant la manifestació amb una pancarta
El veïnat dels Orriols, durant la manifestació, amb una pancarta / Twitter: @LuchaOrriols

Les associacions veïnals del barri dels Orriols de València s'han manifestat aquesta vesprada demanant major seguretat amb el lema "Amb la delinqüència no hi ha competència". Malgrat que l'Ajuntament ja ha creat una taula de diàleg per atendre els problemes de convivència que denuncien, han dut avant aquesta manifestació, convocada fa un mes perquè volen comprovar si les promeses del consistori es compleixen. Així ho ha explicat a À Punt la portaveu de la plataforma Orriols en Lluita, Mari Carmen Tarín.

La idea és fer una assemblea després de la manifestació per decidir si volen seguir fent manifestacions i concentracions en el futur, o esperar a veure si es materialitzen les promeses de l'Ajuntament, que s'avaluaran en reunions mensuals de l'esmentada taula de diàleg entre el consistori i el veïnat.

Tarín assegura que tenen intenció de prendre els carrers i les places amb activitats com ara lectures o sopars de germanor, perquè volen recuperar l'espai públic per als veïns i veïnes.

Pel que fa a la seua reivindicació principal, l'augment de la presència policial que acabe amb la delinqüència que -diuen- s'ha assentat al barri, tant Tarín com els portaveus d'altres associacions del barri asseguren que s'ha comprovat que hi ha més policies, però només durant el dia. De fet, dissabte passat una jove va ser agredida en resistir-se quan intentaven furtar-li la bossa.

Malgrat això, confien que el regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, complirà la seua promesa d'augmentar els efectius policials també durant les nits i el cap de setmana.

També et pot interessar

stats