La policia reforçarà la presència als Orriols

El veïnat demanava una comissaria, de moment s'incrementarà la pressió policial

Desplegament policial a Orriols
Imatge d'arxiu del desplegament policial als Orriols durant una baralla / Orriols en Lluita

Tal com s'havia acordat hui, s'ha tornat a reunir la taula de diàleg de l'Ajuntament de València amb representants del barri dels Orriols per a tractar de solucionar els problemes de les demandes del veïnat.

Després de la reunió, l'alcalde, Joan Ribó, ha informat que han acordat treballar plantejant els objectius d'aquest trimestre i tindre reunions mensuals per a fer seguiment de les diferents propostes. A més, en els casos que siga necessari, es crearan taules de treball específiques per a tractar temes determinats.

Dels temes sobre els quals es treballarà d'ací a final d'any, Ribó ha destacat mesures de sanitat per a solucionar la manca de neteja i les plagues que hi ha en algunes zones del barri, i també una sèrie de propostes per a generar un equip de serveis socials i educació per tal de solucionar els problemes d'absentisme escolar.

Pel que fa al problema més important segons les associacions veïnals del barri, la presència policial, Ribó ha indicat que una part significativa dels 57 nous agents que s'incorporaran en breu a la Policia Local seran destinats als Orriols. A més, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha acordat amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, destinar-hi també un parell de grups de la Policia Nacional.

També s'han plantejat mesures específiques per a millorar la il·luminació i baixar un carril bici a l'avinguda dels Germans Machado.

Mari Carmen Tarín, portaveu de la plataforma Orriols en Lluita, ha assenyalat a À Punt que, després d'un any esperant aquesta reunió, han fet arribar tant a l'Ajuntament com als regidors i regidores els problemes que pateix el barri i que és el seu torn d'oferir solucions.

En aquest sentit, admet que les actuacions d'educació i treball social són útils i importants, però que el principal problema del barri són els pisos ocupats i la delinqüència, i que s'ha de solucionar atacant-lo de cara.

Per això una de les seues principals demandes era la creació d'una comissaria de policia, cos que, segons els ha explicat l'Ajuntament, no és possible per una qüestió de manca de pressupostos i d'espai. Malgrat això, indica que Aarón Cano s'ha mostrat fermament compromés a mantindre la pressió policial al barri fins que el problema se solucione, i això ho valoren positivament.

De moment, aquesta reunió ha sigut una primera passa avant, explica Tarín, i caldrà veure com es desenvolupen les propostes al llarg dels mesos.

També et pot interessar

stats