La Policia Local i la Nacional creen un grup específic per a actuar al barri dels Orriols de València

La nova unitat es posarà en marxa de manera "imminent", arran dels problemes de convivència i seguretat que s'han registrat recentment a la zona

Imatge d'arxiu d'una recent baralla en el barri valencià d'Orriols
Imatge d'arxiu d'una baralla recent al barri dels Orriols, a València / Europa Press

La Policia Local de València i la Policia Nacional crearan una unitat específica per a actuar al barri dels Orriols, a València, arran dels problemes de convivència i de seguretat que s'han registrat recentment. Treballarà específicament en aquesta àrea de la ciutat, una de les que més conflictes pateixen actualment.

La mesura s'ha acordat aquest dimecres en una reunió entre el regidor de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València, Aarón Cano, i la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per a abordar els problemes que s'estan donant als Orriols. En la trobada també han participat responsables dels dos cossos policials, entre d'altres el comissari en cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, i el cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita.

"La posada en funcionament del nou grup és imminent", ha assegurat Aarón Cano després de la reunió, segons ha informat l'Ajuntament de València en un comunicat. L'edil ha advocat per "el foment d'aliances amb altres institucions i entitats del barri", perquè el problema que es viu als Orriols "no és exclusivament policial". Així i tot, Cano ha afirmat que "la presència policial és imprescindible per a recuperar la convivència al barri".

La delegada del govern ha coincidit a subratllar després de la trobada la importància de la coordinació entre la Policia Local i la Policia Nacional "perquè quanta més hi haja, s'abasta més territori". Així mateix, ha apostat per "transmetre a la ciutadania una major percepció de seguretat" a la zona dels Orriols amb més conflictes.

Calero ha assegurat que hi haurà "coordinació màxima" entre la Policia Nacional i la Local de València. "S'incrementarà perquè ara mateix tenim un conflicte en una zona d'un barri [els Orriols] i necessitem transmetre d'una banda seguretat als ciutadans i ciutadanes d'aquest barri i, d'una altra, dir que ací estem i que no aguantarem que es produïsca més inseguretat i més deterioració" en aquesta zona de la ciutat.

Intervenció en vivendes ocupades

L'Ajuntament de València també ha informat que en la reunió d'aquest dimecres s'ha abordat la intervenció en aquells immobles que en l'actualitat estan ocupats il·legalment i que serveixen en algun cas per a activitats delictives. Com ha remarcat, és un dels "compromisos" que es van acordar en la trobada de dilluns passat entre l'alcalde, Joan Ribó, i les associacions i entitats veïnals dels Orriols.

També et pot interessar

stats