València se suma a la mobilització mundial per la "justícia climàtica i energètica"

Coincidint amb la Cimera del Clima a Egipte, centenars de manifestants han participat en una marxa per a visibilitzar la situació d’emergència climàtica

WhatsApp Image 2022 11 12 at 18.12.35
Imatge de la manifestació pel clima concentrada a la plaça de la Mare de Déu de València / Shaila Lluch

La ciutat de València s’ha sumat a la mobilització mundial pel clima que s’havia convocat per a aquest dissabte 12 de novembre, coincidint amb la Cimera del Clima a Egipte.

La marxa l'han organitzada una vintena de col·lectius i assemblees de caràcter ecosocial integrats en l'Aliança pel Clima. La manifestació, que s’ha iniciat a les 18.00 hores a la plaça de la Mare de Déu, ha passat per diversos punts de la ciutat per a acabar a la plaça de l'Ajuntament, on han llegit un manifest que secunden més de huitanta entitats. L'objectiu de la protesta és visibilitzar la situació d'emergència climàtica i exigir als governs "justícia climàtica i energètica".

La convocatòria s’ha desenvolupat de manera simultània en altres ciutats de l’Estat espanyol, com la Corunya, Barcelona, Bilbao, Collado Villalba, Còrdova, Granada, Gijón, Logronyo, Madrid, Múrcia, Pamplona, Saragossa i Terol. 

Accions “contundents” contra el canvi climàtic

Acció pel Clima ha subratllat que és "inadmissible" que els "menys responsables del problema" tant al sud global com als països de la Unió Europea siguen "els que paguen més les conseqüències, en patir l'increment dels preus de l'energia, les materials primeres, els aliments i els béns bàsics". "Una espiral d'injustícia energètica i social en la qual els oligopolis tenen beneficis extraordinaris a costa del benestar de les persones i la sostenibilitat del planeta", han criticat.

Les organitzacions participants en aquesta Marxa pel Clima reclamen als governs reunits en la Cimera pel Clima d'Egipte COP27, i especialment al govern espanyol, que "propose, assumisca i porte a efecte accions contundents, efectives i urgents" sobre els sistemes energètics, alimentaris, industrials, de transport, territorials, urbans i socials dels territoris perquè complisca els objectius establits en la llei de canvi climàtic i transició energètica "d'acord amb les indicacions científiques i la justícia social que necessitem”.

També et pot interessar

stats