València obri la primera oficina contra els delictes d'odi

Les instal·lacions s’ubiquen al cor del barri del Carme i naixen amb l’objectiu d’acabar amb la infradenúncia dels fets discriminatoris i els delictes d’odi

Façana de la nova Oficina
Façana de la nova Oficina de No-discriminació i contra els Delictes d'Odi / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha inaugurat aquest dimarts la primera Oficina de No-discriminació i contra els Delictes d'Odi del barri del Carme, al carrer de Dalt 48. Una oficina ja plenament accessible que vol atendre tots els casos en els quals es produïsquen fets discriminatoris i posar fi a la situació de discriminació que pateixen col·lectius i minories.

El consistori ha explicat que l'oficina naix amb el repte d’acabar amb la infradenúncia que en moltes ocasions es produeix davant els fets discriminatoris i els delictes amb motivació d'odi, explica el consistori en un comunicat. Amb aquest objectiu, entre altres accions, farà una tasca d'informació a víctimes sobre els seus drets i lluitarà contra la desconfiança sobre el resultat de la denúncia, la por davant de possibles represàlies, la situació d'exclusió social o la por a no obtindre una resposta ferma davant la denúncia.

L'oficina té dos espais diferenciats. La façana principal al carrer de Dalt és molt visible i disposa de les sigles ONDIS en un format de grans dimensions, mentre la part posterior està pensada com a espai més íntim i discret amb sales d'atenció i reunions.

La regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, destaca la importància d'aquest recurs en un moment en el qual les agressions estan molt presents. De fet, segons denuncia, durant el 2021 les seus de l'associació LGTBI Lambda i de l'oficina Orienta de la Generalitat van rebre atacs homòfobs pràcticament cada setmana.

També et pot interessar

stats