"Maricó, d'ací no ixes": un jove denuncia a València que l'han apallissat fins a deixar-lo inconscient

La víctima relata com diverses persones el van perseguir en la nit de divendres a dissabte mentre tornava a casa, el colpejaren i insultaren fins que el veïnat va alertar les autoritats

El xic agredit mostra les ferides de l'agressió homòfoba / À Punt NTC

Poc podia imaginar Rafa, un jove valencià de 30 anys que divendres havia quedat amb uns amics per a sopar, que aquella nit acabaria en les urgències d'un hospital després de patir una agressió homofòbica. Aquest dilluns ha posat els fets en coneixement de les autoritats, després de denunciar l'episodi en les xarxes socials. Explica que un grup de joves el va insultar i apallissar fins a la inconsciència quan tornava a casa a la matinada del dissabte. Els seus crits alertaren el veïnat, que va avisar les autoritats, però els presumptes agressors van aconseguir fugir.

A Rafa encara se li trenca la veu quan recorda l'episodi. En conversa amb À Punt NTC, conta que tot va passar la nit de divendres a dissabte, quan es dirigia cap a casa després de sopar a casa d'uns amics. Creuava pel pont de vianants que travessa les vies de tren de Malilla i, aleshores, hi aparegué un "grup gran" de xics i xiques que anava darrere d'ell. Rafa no pot precisar la quantitat de persones que hi havia en aquell moment, però creu que eren menors d'edat.

Relata com va notar que alguns se separaren del grup principal, uns cinc o sis, i el començaven a seguir. Immediatament va tindre por: "Me n'adoní i ràpidament vaig guardar-me les coses, pensava que m'anaven a furtar", afirma.

Però robar-li no era l'objectiu dels suposats assaltants. El xic conta que de seguida començaren els insults i les amenaces, fins i tot de mort. Al crit de "Para't, maricó de merda", el perseguiren pel pont. Quan l'agafaren, li propinaren diverses puntades de peu per darrere, fins que va caure a terra i va quedar estés. "Em deien 'Fill de puta, maricó de merda, voràs com et cagues!', mentre em pegaven", recorda la víctima. "D'ací no ixes, no hauries d'existir", "Vine que et matarem, monstre" li amollaren també. 

La pallissa va durar fins que un grup de veïns i veïnes de la zona, alertats pels seus crits, s'hi va acostar i va avisar la policia en veure l'escena. Rafa va perdre el coneixement i no recorda què va passar després. Els testimonis presents li han contat que els seus agressors, que anaven vestits en xandalls blancs i negres, van pegar a fugir mentre es llevaven algunes peces de roba per a evitar que els reconegueren.

En ambulància el traslladaren a l'Hospital Peset de València, on li van fer l'exploració de rigor. Afortunadament, el jove es troba bé, però amb l'ensurt en el cos i les blaüres per les contusions a causa de l'agressió, una al braç. També ha assenyalat que anirà a l'otorrino perquè li revise si pot haver perdut oïda pels colps.

Aquest dilluns Rafa ha posat els fets en coneixement de la Policia Nacional, segons ha confirmat a À Punt NTC. En l'escrit de denúncia, a què ha accedit aquest mitjà, assenyala que l'han agredit "pel fet de ser homosexual". I proporciona una descripció física aproximada de dos dels assaltants, els pocs trets que recorda: dos joves d'entre setze i díhuit anys, monyo bru, complexió prima i entre 1,60 i 1,80 centímetres d'alçada. Els dos vestits amb roba esportiva; de negre un, i de blanc i negre l'altre.

Dos dies després, no acaba de creure's el que li ha passat. "No entenc res. No sé què guanya un grup de gent contra una persona a soles", comenta. Assegura tindre por, però no vol callar i per això ha denunciat públicament els fets en les xarxes socials. "Sis o més persones que m'atacaren per l'esquena i em pegaren puntades al cap per a veure si perdia el coneixement o em matàvem em sembla un poc lamentable. Què volíeu, robar-me el mòbil? Per diversió, pegar-li a un gai? Matar-me?", es pregunta el jove en un fil de Twitter que acompanya amb una imatge del magolament que ha patit al braç. I continua: "No sé com se sentirà el vostre ego en no haver aconseguit res, només eixir corrent quan aquest marieta va alçar la veu i no es va rendir fins que el barri va vindre a ajudar-lo. A qui els dec les gràcies de cor".

La denúncia del jove ha generat una onada de solidaritat i suport en les xarxes socials. El regidor de l'Ajuntament de València Sergi Campillo ha sigut un dels que s'ha pronunciat per a condemnar l'episodi. "En la nostra ciutat no hi cap la #LGTBIfobia", ha assegurat. També la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas.

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a l'Agència EFE que el cas ha passat a la Brigada Policial d'Informació, que investiga un presumpte delicte d'odi i que està centrada a identificar als autors dels fets.

També et pot interessar

stats