La vacunació massiva s'accelerarà per Pasqua
La Comunitat Valenciana rebrà 193.000 vacunes de Pfizer-BioNTech les dos pròximes setmanes.
El primer gran pla de vacunació massiva de la Generalitat es reactivarà en les pròximes setmanes. Per a dur-lo a terme, els dies vinents arribaran quasi dues-centes mil vacunes de la farmacèutica Pfizer-BioNTech a la Comunitat Valenciana (a banda de les que arriben de Moderna i AstraZeneca). El pròxim dilluns 24 de març arribaran 68.000 dosis i el dilluns de Pasqua, 125.000 més (l'enviament més gran fins ara). Dins d’aquest pla d'acceleració de la vacunació, aquest dimecres es reprén el procediment amb AstraZeneca en els tres hospitals de campanya i el ritme anirà accelerant-se progressivament.
Els primers a vacunar-se amb AstraZeneca són els policies, bombers, guàrdies civils i personal d'emergències que tenen entre 55 i 65 anys. Quasi cinc mil persones que s'incorporen al pla de vacunació i que rebran la seua dosi a partir d'aquesta vesprada als hospitals de campanya ubicats al costat de l’Hospital La Fe de València, el General d’Alacant i el General de Castelló de la Plana. També continua la vacunació del personal sanitari, el sociosanitari, els forenses, els treballadors dels centres de menors, de la sanitat privada, els fisioterapeutes, els, logopedes, els protètics dentals i els serveis d’ajuda a domicili.
D'acord amb la planificació de la vacunació del 22 al 28 de març prevista per la Generalitat, la vacuna d'AstraZeneca s'administrarà en primeres dosis a docents i professionals de la comunitat educativa i també a altres grups de professionals (policies, Protecció Civil...).
Els professionals de la comunitat educativa es vacunaran amb AstraZeneca en quatre dies, amb cinc sessions (26 de març de vesprada, 27 de març tot el dia, 31 de març de vesprada i el dia 1 d'abril de matí) en 25 punts de vacunació repartits pel nostre territori. En cadascuna d’aquestes sessions s’administraran 30.000 vacunes, de manera que en acabar el procés hauran rebut la primera dosi d’AstraZeneca quasi 150.000 persones.
La vacuna de Pfizer s'injectarà en segones dosis en residències; en primeres i segones dosis, a sanitaris del Servei Valencià de Salut (SVS); en segones dosis, a sanitaris privats; en segones dosis, a centres de dia de persones amb diversitat funcional; en primeres i segones dosis, a persones amb gran discapacitat i més de 80 anys (56.000); i en primeres dosis, a treballadors de serveis socials.
A més, s'administraran primeres dosis de la vacuna de Moderna a majors de 80 anys (16.620), han indicat fonts de la Conselleria de Sanitat Universal.
El pla de vacunació també tornarà a estar damunt de la taula aquesta vesprada en la reunió de la interterritorial de Sanitat on es plantejarà entre altres coses la possible incorporació del preparat rus Sputnik V quan l'Agència Europea del Medicament (EMA) n’aprove l’ús.