Sanitat vacunarà 30.000 treballadors dels centres educatius en cada una de les cinc sessions programades

La Generalitat concentra en quatre dies, alguns no lectius, la immunització per a garantir el dret a l’educació i evitar que els possibles efectes secundaris alteren el funcionament dels centres. 

Docents i personal dels centres educatius ix de l'hospital de campanya de la Fe el dia que es va suspendre la vacunació amb AstraZeneca
Docents i personal dels centres educatius ix de l'hospital de campanya de La Fe el dia que es va suspendre la vacunació amb AstraZeneca

Els centres educatius valencians ja elaboren els llistats del personal que es vacunarà el divendres i dissabte que bé, així com el dimecres i dijous següents, una vegada que s’ha représ el pla de vacunació de la Comunitat Valenciana amb les dosis d’AstraZeneca. Els centres tindran fins demà dimecres per a lliurar aquest document, segons consta en la carta que els ha remés el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. 

La Generalitat ha programat quatre dies de vacunacions, amb cinc sessions (26 de març per la vesprada, 27 de març tot el dia, 31 de març de vesprada i el dia 1 d'abril de matí) en 25 punts de vacunació repartits pel nostre territori. En cadascuna d’aquestes sessions s’administraran 30.000 vacunes, de manera que en acabar el procés hauran rebut la primera dosi d’AstraZeneca quasi 150.000 persones. 

La Generalitat ha volgut concentrar el pla de vacunació dels docents en aquests quatre dies, alguns dels quals no lectius, per dues raons. La primera és “avançar en el control de la pandèmia mitjançant la vacunació de tot el personal que treballa en els centres educatius i, d'aquesta manera, garantir el servei essencial de l'educació", segons consta en el document remés als centres educatius. 

Evitar que s'altere la docència

El segon motiu passa per "seleccionar els dies més adequats per a evitar que els possibles efectes secundaris lleus que es produeixen en algunes persones, en les 24 hores següents a la vacunació, no alteren el normal funcionament dels centres", afig Soler. 

El secretari autonòmic d’Educació ha instat els centres educatius a incloure en els llistats del personal que es vacunarà tant a aquells treballadors que no s’havien inclòs inicialment per error, com al personal entre 55 i 65, atés que ahir dilluns el Consell Interterritorial de Salut va acordar ampliar fins als 65 l’edat dels pacients que rebran aquesta vacuna.

Una vegada remés el llistat de personal a Educació, el mateix dimecres 24 es dissenyarà la relació de citacions. La convocatòria es publicarà en el web de la Conselleria al llarg d’eixa vesprada. Cada centre educatiu designarà una persona perquè siga la representant del centre en el punt de vacunació. Aquest representant, acudirà mitja hora abans, amb el llistat de tots els companys que volen rebre la vacuna.

Amb aquesta nova planificació del procés de vacunació, la Generalitat reprén el procés d'immunització dels docents i la resta de treballadors dels centres educatius, que es va detindre el 15 de març per a investigar alguns casos de trombosis registrats.

També et pot interessar

stats