La vacuna de Janssen, "forta i persistent" contra la variant delta

La immunització de la vacuna de Johnson & Johnson dura, almenys, a huit mesos

Vial de la vacuna de Janssen
Vial de la vacuna de Janssen / Sanitat Universal

Johnson & Johnson ha anunciat aquest dijous que la seua vacuna contra la Covid-19, d'una sola dosi, genera una activitat "forta i persistent" contra la variant delta i altres d'alta prevalença.

Segons les seues dades, la durabilitat de la resposta immunitària es va prolongar durant almenys huit mesos, el període de temps avaluat fins ara. Els resultats mostren una forta resposta d'anticossos neutralitzadors que no disminueix, sinó que millora amb el temps. A més, les dades indiquen una resposta immunitària cel·lular persistent, robusta i duradora. Els dos resums d'aquests estudis s'han enviat perquè es publiquen en BioRxiv.

"Creiem que la nostra vacuna ofereix una protecció duradora contra la Covid-19 i provoca una activitat neutralitzadora contra la variant delta", apunta el vicepresident del comité executiu i director científic de Johnson & Johnson, Paul Stoffels. A això, segons la farmacèutica, s'hi suma "el sòlid conjunt de dades clíniques" que donen suport a la capacitat de "la nostra vacuna d'una sola injecció per a protegir contra múltiples variants d'interés".

En un subconjunt de huit participants en l'estudi de fase 3 Ensemble, la vacuna va provocar una activitat d'anticossos neutralitzadors contra la variant delta a un nivell encara més alt que l'observat per a la variant beta (B.1.351) a Sud-àfrica, on es va demostrar una alta eficàcia contra la malaltia greu.

També et pot interessar

stats