Sanitat estudia administrar la vacuna de Janssen al grup entre 40 i 49 anys

Ministeri i comunitats també determinaran les recomanacions per als actes multitudinaris i les activitats a l’aire lliure de menors i adolescents

Vacuna Janssen en Les notícies de la nit
Vacuna Janssen en 'Les notícies de la nit'

Ampliar l’administració de la vacuna monodosi de Janssen als ciutadans que tenen entre 40 i 49 anys per a immunitzar-los contra el coronavirus. Aquest és un dels assumptes que té sobre la taula aquest dimarts la Comissió de Salut Pública, a més del de consensuar les recomanacions per als esdeveniments multitudinaris i per a les activitats a l'aire lliure de menors i adolescents. 

Respecte al preparat de Johnson & Johnson, que ara per ara s’està administrant als majors de 50 anys i als col·lectius vulnerables difícils de localitzar, els representants del Ministeri de Sanitat i els responsables autonòmics de sanitat debatran si els usuaris entre 40 i 49 anys reben aquesta vacuna, com ja han demanat diverses comunitats.

La vacuna de Janssen es punxa, fins ara, a la població major de 50 anys, juntament amb la de Moderna i Pfizer, que també s’administren a aquest col·lectiu. A diferència de les dosis d’AstraZeneca, Janssen no té limitacions d'edat, encara que l'estratègia de vacunació d’Espanya la desaconsella per a persones amb nivell baix de plaquetes.

Basada en la mateixa tecnologia de vectors adenovirals que AstraZeneca, els trombes detectats després d’administrar la vacuna monodosi són encara menys freqüents que en el cas de l'antígen anglosuec. De fet, a Europa s'ha confirmat només un cas de trombosi entre 1,34 milions de vacunats, en concret a Bèlgica, que va deixar de punxar aquest preparat als menors de 41 anys.

Ús de la mascareta

D’altra banda, autonomies i representants del ministeri repassaran aquest dimarts les variants de coronavirus més esteses i no es descarta que en la trobada s’aborde la possibilitat de relaxar l'ús de la mascareta en espais exteriors, després del debat que ha obert Castella-la Manxa, que aposta perquè s’elimine aquest mes, i que el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, afirmara aquest dilluns que veia “factible” la fi de la mascareta a mitjans o finals d'aquest mes i “molt probable”, per a principis del que ve.

També et pot interessar

stats