Castella-la Manxa proposa eliminar la mascareta a l'aire lliure abans que acabe juny

García-Page plantejarà la mesura amb el govern d'Espanya i la resta de comunitats autònomes

El president de Castella-La
El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, en una imatge d'arxiu / Efe

Castella-la Manxa proposarà que al llarg del mes de juny deixe de ser obligatori l'ús de la mascareta en espais a l'aire lliure. Aquest anunci l'ha realitzat el president de la Junta, Emiliano García-Page, durant el seu discurs en el Dia de la Regió, que aquest dilluns se celebra a Guadalajara.

El president de la Castella-la Manxa ha mostrat la seua "ferma determinació" que al llarg del mes de juny s'elimine l'obligatorietat de l'ús de mascaretes en espais a l'aire lliure. Durant la seua intervenció, García-Page ha dit que en tot cas es tracta d'un extrem que vol afrontar "amb coherència nacional" i després de plantejar-li-ho al govern de la nació amb la resta d'autonomies.

Tot això perquè siga una "decisió madura" que es prenga les pròximes setmanes i abans que es complisca un any que va entrar en vigor l'ús obligatori d'aquest material sanitari. García-Page ha recordat que el 21 de juliol de 2020 es va decretar l'ús obligatori de les mascaretes en tots els espais públics, ja siguen oberts o tancats, i ha confiat que el mes que ve ja no siga així.

Això és possible, ha apuntat, "gràcies a un procés de vacunació enormement positiu" que li fa ser "optimista". "El poble espanyol ha complit, amb la manera de ser que tenim, però ha complit com pocs a Europa. Sincerament, a les seues cases i fora. I això mereix dedicar-los un reconeixement", ha assenyalat.

També et pot interessar