Simón veu possible relaxar l'ús de la mascareta a l'aire lliure abans de juliol

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergèncias Sanitàries considera que seria lògic prendre aquesta decisió a nivell nacional

L'OCU demana que les mascaretes deixen de ser obligatòries a l'aire lliure quan acabe l'estat d'alarma
Imatge d'arxiu de vianants amb mascareta / À Punt NTC

El director del Centre de Coordinació i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat aquest dilluns que és possible que abans d’aconseguir l’objectiu d’immunitzar el 70% de la població l’ús de la mascareta en determinades condicions es podria relaxar, per exemple en llocs a l’aire lliure en els que es puga mantindre la distància de seguretat. 

“Si l’evolució segueix sent l'actual i la gent és conscient que encara cal mantenir les mesures personals del control de las transmissió i respectar les mesures poblacionals, podria ser factible que a mitjans o finals de juny i, molt probablement amb seguretat al finals de juliol, las mascareta a l’aire lliure en espais oberts ja no siga necesaria”, ha indicat.

Durant la seua compareixença setmanal, Simon ha indicat que es podria començar per que el seu ús deixara de ser obligatori en el cas dels col·lectius que estiguen completament vacunats, com ara les persones grans que viuen en residències.

Així i tot, ha deixat clar que la relaxació de l’obligació de l’ús de mascaretes s’ha de pensar i valorar correctament, ja que implica la modificació d’una llei, cosa que comporta certs terminis administratius, i que la data concreta està encara per valorar. 

Preguntat per si, arribat el moment, la relaxació de l’ús de les mascaretes es farà de forma homogenia entre les diferents comunitats autònomes, Simón ha indicat que, si la situació epidemiològica ho permet, és lògic fer ho de forma simultània, i que és una decisió que s’haurà de prendre en el context del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. “Actualment l’evolució dels indicadors epidemiològics indica que és molt possible que es puga fer a nivell nacional, però caldrà valorar-ho quan arribe el moment”, ha afegit. 

Territorialització de les recomanacions turístiques de Regne Unit

A preguntes dels mitjans, Fernando Simón ha informat que el govern espanyol manté reunions periòdiques amb les autoritats del Regne Unit i que aquestes estan estudiant la possibilitat de territorialitzant les seues recomanacions de turisme respecte a Espanya. Malgrat això, les autoritats britàniques encara no han pres cap decisió. 

En aquest sentit, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergèncias Sanitaries, ha assegurat que, per a que torne el turisme cal fer un esforç per a reduir la incidència no només amb la vacunació. Per això considera “incongruent” proposar una relaxació de les mesures per a previndre la transmissió del coronavirus i al mateix moment proposar a un país amb una incidència quasi tres voltes menor que ens visite. 

També et pot interessar

stats