La vacuna de Janssen estará disponible a Europa a partir del 19 d’abril

D’ací a la fi d’any, Espanya rebrà 20 milions de dosis d’aquesta vacuna, que només en necessita una per a ser efectiva

Dos vials de la vacuna de Janssen contra el coronavirus
Dos vials de la vacuna de Janssen contra el coronavirus / Etienne Laurent

La vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la farmacèutica Johnson & Johnson va ser la quarta aprovada per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) el març i estarà disponible per a començar a injectar-la a la població a partir del 19 d’abril, segons ha confirmat aquest dilluns la mateixa companyia.

Una de les particularitats d’aquesta vacuna és que només necessita una dosi per a ser efectiva. De fet, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar aquest dissabte que hi té "molta esperança" depositada perquè "és d'única dosi i ens pot permetre accelerar el procés de vacunació". 

La Comissió Europea ha acordat amb la multinacional l’entrega de 400 milions de dosis en total, de les quals un 10% corresponen a Espanya. En principi, es rebran 200 milions de dosis al llarg de l’any 2021, per la qual cosa haurien d’arribar-ne 20 milions a Espanya si aquesta companyia compleix els terminis acordats. La Comissió vigilarà de prop per a no trobar-se amb retards en el subministrament, com ja ha ocorregut amb la vacuna d’AstraZeneca.

També et pot interessar

stats