La Universitat de València és l’única pública que obliga a dur la mascareta en interiors

La Universitat Jaume I, la Politècnica de València, la Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d’Alacant en recomanen l’ús, però no l’imposen

Estudiants a la Universitat Politècnica de València
Estudiants a la Universitat Politècnica de València en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Aquest dilluns tant la Universitat d’Alacant com la Miguel Hernández d’Elx han notificat que no obligaran l’alumnat a utilitzar la mascareta en interiors després que el Consell de Ministres haja aprovat la fi d’aquesta mesura, però sí que en recomanaran l’ús.

Han sigut les últimes universitats valencianes en pronunciar-se sobre el tema. La Universitat de València és l’única que ha decidit que la mascareta siga obligatòria als espais interiors fins a la fi del present curs. 

Pel que fa a la resta, tant la Universitat Politècnica de València com la Miguel Hernádez d’Elx només en recomanen l'ús, però no el fan obligatori en cap cas, mentre que a la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant, sí que serà obligatòria en determinats casos:

  • A l’UJI serà obligat usar-la al Centre Sanitari, tant per al personal com per a les persones usuàries i acompanyants, i també durant les pràctiques docents en àmbits de vulnerabilitat, com ara centres sanitaris i sociosanitaris.
  • La UA obliga qualsevol persona a portar mascareta en espais de treball o activitats acadèmiques de caràcter sanitari o sociosanitari, i només el personal PAS i PDI durant les activitats en què no puguen mantenir la distància mínima interpersonal d'1,5 m durant temps perllongat.

En qualsevol cas, totes les universitats públiques valencianes recorden que les mesures complementàries a la mascareta –higiene de mans, ventilació i distància social– s’han de mantindre.

Polèmica per la decisió de la UV 

La decisió de la Universitat de València no ha sigut ben rebuda ni pels sindicats d’estudiants ni pel grup parlamentari de Ciutadans. Mentre l’Assemblea General d’Estudiant ha demanat que l’ús de la mascareta en interiors siga només recomanable, el diputat de Ciutadans a les Corts Fernando Llopis considera que, amb aquesta decisió, "es podria incórrer en una possible il·legalitat", ja que el decret llei del govern espanyol no permet aplicar l'obligatorietat de la mascareta entre l'alumnat.

Mascareta voluntària als centres educatius

Pel que fa als centres d’infantil i primària i els instituts i centres de formació professional públics, la Conselleria d’Educació ha decidit que les mascaretes no seran obligatòries a l’aula excepte per a les persones vulnerables, les contagiades de covid i els seus contactes estrets. També s’haurà de continuar duent al transport escolar i es demana respectar la decisió de les persones que decidisquen continuar portant-la.

També et pot interessar

stats