El Consell de Ministres aprova la fi de la mascareta obligatòria en interiors

Centres i serveis sanitaris (hospitals, centres de salut o de transfusió de sang i farmàcies), centres sociosanitaris o els mitjans de transport hauran de mantindre aquesta mesura davant la covid

Darias, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Darias, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / J.J.Guillen (EFE)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret que elimina l'ús obligatori de les mascaretes en interiors, segons ha explicat en la roda de premsa posterior la ministra de Sanitat, Carolina Darias. En tot cas, la ministra ha recordat que aquesta obligació es mantindrà en determinats àmbits: centres i serveis sanitaris (hospitals, centres de salut o de transfusió de sang i farmàcies), excepte les persones ingressades, centres sociosanitaris (excepte els residents) o mitjans de transport, siguen aeris, terrestres o marítims, si no es pot mantindre la distància.

Darias ha recordat que aquesta iniciativa ha sigut "molt analitzada i meditada" i ha comptat amb el suport de totes les autonomies. I també ha afegit que el reial decret manté la recomanació de fer ús de la mascareta per a protegir aquelles persones vulnerables i en esdeveniments esportius o dins de l'àmbit familiar si hi ha alguna persona vulnerable o de risc.

Als col·legis la mascareta deixa de ser obligatòria i, en l'àmbit laboral, no serà obligatòria, tot i que es podran establir les mesures adequades si una avaluació dels responsables de riscos laborals així ho aconsella, segons ha ampliat durant la roda de premsa. Tampoc s'exigirà en comerços, supermercats, restaurants i bars, així com en gimnasos, teatres, cinemes o concerts, però sí que serà recomanable per a persones amb factors de risc.

"Hui és un dia important perquè seguim superant etapes", ha dit satisfeta la ministra. Darias ha remarcat que la mesura va en consonància amb la situació actual, tal com ha ocorregut durant tota la pandèmia.

Les mascaretes formen part del paisatge a Espanya des que el 21 de maig del 2020 va entrar en vigor l'orde del Ministeri de Sanitat que feia obligatori usar-la si no era possible mantindre la distància de dos metres. El 18 de juliol d'aquell any, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, anunciava que era obligatòria sempre. El primer pas d'aquesta eliminació de l'ús de la mascareta es va prendre el passat febrer, quan va deixar de ser obligatori el seu ús a l'exterior.

També et pot interessar

stats