La UV estableix l'ús obligatori de la mascareta fins a acabar el curs

La Conselleria afirma que respecta la decisió de la universitat i que el servei de prevenció ha pres de manera "objectiva i raonada" la decisió que considera que "s'adequa millor"

Opositors i opositores s'examinen de les proves MIR a una aulari de la Universitat de València
Gent amb mascareta a la Universitat de València / Sabina Garcés
24 d'abril 2022 - 13:23

La Universitat de València (UV) fa obligatori l'ús de la mascareta en espais tancats i compartits fins que finalitze l'actual curs acadèmic. En una resolució amb data de 22 d'abril i remesa a la comunitat universitària, s'ha comunicat la decisió del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable.

Així, es justifica la decisió en el fet que és "molt poc probable que en tots els espais de la UV es puga mantindre, en alguns casos per les mateixes dimensions dels espais i habitualment per les activitats i dinàmiques interpersonals que s'hi fan".

L'àmbit d'aplicació de la resolució comprén les activitats acadèmiques i no acadèmiques de l'estudiantat i del personal. Així, s'inclou els treballadors i treballadores d'empreses externes que realitzen la seua faena en l'entitat acadèmica i també els usuaris i usuàries de les activitats organitzades per la universitat.

La resolució es fonamenta en "l'autonomia universitària desenvolupada per la Llei d'Universitats i pels nostres estatuts, i a l'autonomia d'actuació per part del Ministeri de Sanitat, i sobre la base de la recomanació efectuada per la sectorial CRUE Sostenibilitat de continuar usant la màscara en espais tancats on s'haja de romandre durant temps prolongats".

D'aquesta manera, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es reunirà aquest dimecres amb els vicerectors d'estudis de les diferents universitats valencianes amb la finalitat d'abordar i concretar l'ús de les mascaretes a l'interior dels centres i, particularment, a les aules. Aquest, entre altres, serà un dels punts de l'orde del dia de la trobada, que ja estava convocada per a tractar diversos temes.

Ciutadans alerta de "possibles il·legalitats"

El diputat de Ciutadans en les Corts Fernando Llopis considera que amb aquesta decisió "es podria incórrer en una possible il·legalitat", ja que el decret llei del govern espanyol no permet aplicar l'obligatorietat de la màscara entre l'alumnat.

El portaveu en l'àrea d'Universitats de la formació taronja assenyala que es tracta d'un cas de "desistiment de funcions de la Conselleria d'Innovació i Universitats" i assegura que cada universitat està actuant sense protocols de coordinació i amb els criteris propis.

A més, ha acusat el Consell de “generar inseguretat i crear una situació de desigualtat" pel que fa a l'ús de la mascareta i que els i les alumnes l'hagen d'utilitzar segons la universitat on estudien.

No obstant això, la Conselleria d'Universitats ha expressat que "a causa de les diferents casuístiques i l'heterogeneïtat de l'alumnat i professorat", els serveis de prevenció de cadascuna de les universitats "han pres de manera objectiva i raonada la decisió que consideren que protegeix i s'adequa millor al seu alumnat", tenint en compte "els espais dels quals disposen i la situació específica de cadascuna".

Per la seua part, l'Assemblea General d'Estudiants de la Universitat de València ha demanat que l'ús de la mascareta siga "només recomanable".

També et pot interessar

stats