La mascareta no serà obligatòria a les aules però sí en el transport escolar

Les persones contagiades, els contactes d'aquestes i la població vulnerable l’hauran de seguir utilitzant

Un aula d'un centre escolar en una imatge d'arxiu
Una aula d'un centre escolar en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Després que el Consell de Ministres aprovara la fi de l'obligatorietat de les mascaretes en interiors, la Conselleria d’Educació ha redactat un escrit amb instruccions precises sobre quina és la situació actual de l’ús de les mascaretes adreçat a tots els centres educatius, que el tindran a la seua disposició quan es reincorporen després de les vacances de Pasqua. 

Així ho ha explicat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, que ha informat també que l’escrit s’ha elaborat d'acord amb la resolució publicada per la Conselleria de Sanitat Universal, d'una banda, i en el criteri tècnic de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat).

Segons el document al qual ha tingut accés À Punt, a partir del dilluns 25 d'abril en l'àmbit educatiu s'aplicaran les mateixes mesures que s'estableixen per a la població en general en l'àmbit comunitari.

Els principis bàsics de prevenció, higiene i promoció de la salut davant de la covid continuen sent la higiene de mans, la neteja i la ventilació de les instal·lacions. Però pel que fa a l’ús de la mascareta en els centres educatius s'ha de tindre en compte que l'ús deixa de ser obligatori amb caràcter general en tots els espais del centre educatiu tant per a l'alumnat com per al professorat i personal no docent dels centres.

Però a més d'aquest principi general, cal tindre en compte el següent:

  • Totes les persones majors de sis anys, no incloses en els supòsits d'excepció, hauran d'usar les mascaretes en el transport escolar.
  • Tant les persones contagiades de covid com els seus contactes estrets hauran de portar mascareta quirúrgica (UNE-EN 14386) durant els deu dies següents a l'inici dels símptomes o al diagnòstic en els casos asimptomàtics.
  • És necessari l’ús de la mascareta com a mesura de protecció en persones treballadores amb una major vulnerabilitat davant la infecció per covid –majors de 60 anys, immunodeprimides intrínseques o extrínseques i embarassades– en aquelles situacions en les quals es tinga contacte prolongat amb persones a una distància menor d'1,5 m.
  • És recomanable l'ús de mascareta als espais on no es puga mantindre la distància de seguretat d'1,5 metres i la ventilació no estiga garantida.

El document també deixa clar que des dels centres educatius s’haurà de tindre especial atenció i respecte a les persones que vulguen continuar usant les mascaretes en situacions de no obligatorietat.

Document
Nous usos de la mascareta
Consulta'l

També et pot interessar

stats