Una jutge investiga el pastor dels ases en la causa oberta per la mort dels animals al Desert de les Palmes

Es tracta del segon investigat, després que l’exdirector del parc natural declarara per un suposat delicte referit a la protecció dels animals

Un dels rucs al Parc Natural del Desert de les Palmes
Un dels ases al parc natural del Desert de les Palmes / @SauraManzanares

La magistrada del jutjat d'instrucció número 2 de Castelló, que porta la causa per la mort de deu ases al Desert de les Palmes de Castelló l'octubre de 2021, ha citat el pastor en qualitat d'investigat per al mes de maig, d'acord amb el criteri del ministeri fiscal, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Es tracta del segon investigat, ja que ja va declarar amb la mateixa condició l'exdirector del parc natural per un suposat delicte referit a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics. 

Aquesta investigació va provocar la dimissió del director general de Medi natural, Benjamín Pérez, així com la de la cap de servei de l'àrea de Medi natural de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Generalitat va obrir un expedient informatiu per a aclarir la mort de deu ases que formaven part d'un grup de cinquanta animals introduït al parc natural del Desert de les Palmes, al terme de Cabanes, entre l'agost i l'octubre del 2021, per a previndre incendis. El Seprona apuntava a la falta de supervisió veterinària i la falta d’estudi nutricional com a principals arguments per a fonamentar la investigació. 

També et pot interessar

stats