La Fiscalia veu delicte de maltractament animal en la mort dels ases del Desert de les Palmes

Demana al jutjat que cite el director del parc natural com a investigat i que sol·licite a la Generalitat el detall de què va fer arran dels fets

Un dels rucs al Parc Natural del Desert de les Palmes
Un dels rucs al parc natural del Desert de les Palmes / @SauraManzanares

La Fiscalia de Castelló veu delicte de maltractament animal darrere de la mort de més d’una desena d'ases al Desert de les Palmes de Castelló a l'estiu, segons ha avançat el diari Las Provincias.

Per aquesta raó, el ministeri fiscal ha remés les actuacions al jutjat de Castelló que porta el cas. La Fiscalia ha demanat al jutge que cite el director del parc natural, en qualitat d’investigat, i ha exigit a la Conselleria d’Emergència Climàtica que detalle les actuacions que va dur a terme arran de la mort dels equins, com puntualitza Las Provincias.

Fa només unes setmanes, a mitjan abril, es va saber que el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Castelló, el Seprona, va investigar el director del parc natural per un suposat delicte referit a la protecció de la flora, la fauna i els animals, ja que va ser l’impulsor del projecte de la Conselleria d’Emergència Climàtica.

La iniciativa contemplava la introducció de cinquanta rucs perquè pasturaren pel Desert de les Palmes, al terme de Cabanes, entre l'agost i l'octubre del 2021, amb la intenció de mantindre net aquest emblemàtic paratge d’una manera sostenible.

El Seprona apuntava la falta de supervisió veterinària i la falta d’estudi nutricional com a principals arguments per a fonamentar la investigació. 

També et pot interessar

stats