Per una Església més paritària i plural: el 8M també crida des de les catedrals

La plataforma Revolta de Dones a l'Església ha convocat aquest diumenge mobilitzacions davant de les catedrals de diferents ciutats espanyoles, entre les quals es troba València

Mobilització de la plataforma Revolta de Dones a l'Església a les portes de la catedral de València
Mobilització de la plataforma Revolta de Dones a l'Església a les portes de la catedral de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de març 2022 - 06:31 Actualitzat: 07 de març 2022 - 16:35

La plataforma Revolta de Dones a l'Església s'ha mobilitzat aquest diumenge davant de les catedrals de diferents ciutats espanyoles, entre les quals es troba València. La concentració s'emmarca en el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el dimarts 8, amb la intenció d'exigir "igualtat" i reclamar "veu i vot" en les estructures eclesials. Amb el lema 'Fins que la igualtat es faça costum', dones cristianes de tot l'Estat han eixit als carrers per a dir "prou" a "les discriminacions a l'Església per raons de sexe o gènere".

Des de València, el col·lectiu demana "una Església de lideratges compartits, una Església paritària, més plural i menys jeràrquica"; i des de Las Palmas diuen "prou" al fet que les dones siguen "invisibilitzades i silenciades".

Les concentracions s'han convocat a partir de les 12 del migdia, davant de la catedral de València, l'Almudena a Madrid, les catedrals de Còrdova, Sevilla i Granada; a Badajoz, a les 12.30 hores; a Las Palmas de Gran Canària, a les 12.00 hores; davant de la catedral de Barcelona, a les 11.00 hores; davant la de Saragossa, a les 12.00 hores; davant la catedral de Santiago de Compostel·la, a les 12.00 hores, i al costat de la catedral vella de Vitòria, a les 12.30 hores.

"Volem una església comunitat d'iguals, on la dona tinga veu i vot", expressa un grup de dones des de Sevilla, en un vídeo publicat en xarxes socials amb motiu de la Revolta estatal 2022.

Des de Pontevedra, reclamen que no se'ls negue el sacerdoci i des de Santiago de Compostel·la mostren el seu rebuig al fet que sempre s'oferisca "una imatge de Déu exclusivament masculina".

La Revolta de Dones a l'Església nasqué en 2020, quan una xarxa de dones i organitzacions femenines cristianes compromeses amb l'Església i la societat civil, van decidir eixir als carrers i concentrar-se davant de les catedrals, de cara al 8 de març.

A més de demanar "veu i vot" en les estructures de decisió, reclamen entre més qüestions, "el diaconat i presbiteri femení" i "que els textos doctrinals incorporen un llenguatge inclusiu". Els detonants per a mobilitzar-se van ser el Sínode de l'Amazònia, on les dones no van tindre vot, i l'informe sobre la violència i explotació laboral a religioses.

El moviment va ser reconegut en 2021 amb el Premi Alandar, que ha valorat les seues reivindicacions feministes i la seua tasca en la cerca d'una Església "menys jerarquitzada" i "més Poble de Déu".

També et pot interessar

stats