Col·lectius de dones cristianes demanen igualtat davant les catedrals

Concentracions a tot l’Estat serviran per a reclamar “una reforma profunda” en l’Església que acabe amb la “discriminació”.

Portaveus de la Revolta de Dones en l'Església
Portaveus de la Revolta de Dones en l'Església / Europa Press

Col·lectius de dones cristianes de tot l’Estat es concentren aquest diumenge davant les catedrals de diferents ciutats espanyoles per a demanar “una reforma profunda” en l’Església, que acabe amb “la discriminació”. També reclamaran tindre  “veu i vot” en les estructures eclesiàstiques, perquè no hi haja “mai més” una Conferència Episcopal Espanyola sense dones”. 

La concentració està convocada per l’assemblea Revolta de Dones en l’Església, una xarxa de dones i organitzacions femenines cristianes compromeses amb l’Església i la societat civil, fonamentalment en àmbits socials i pastorals. A la iniciativa s’han sumat més de 50 col·lectius i centenars de persones a tot l’Estat. A València, la concentració tindrà lloc a les 12 hores a la plaça de la Mare de Déu. 

“Reivindiquem una reforma eclesial profunda des de la perspectiva de les dones, una reforma que anhelem i que no arriba, i per això, fartes d’espentar i del silenci de l’Església, hem decidit alçar la veu”, ha afirmat la religiosa i coportaveu del moviment Pepa Torres. 

“No pot ser que en els llocs de presa de decisió, les dones continuem sent tan invisibles. És veritat que el papa Francesc ha fet alguns nomenaments significatius, però no deixem de ser una anècdota en l’Església”, ha afegit Torres. 

Montse Escribano, professora de Teologia de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer i membre de l’Associació de Teòlogues Espanyoles, que impulsa el moviment Revolta de Dones dins l’Església, explicava al ‘20  H NTC’ que per avançar en la visibilització de les dones, el gènere femení “hauria de formar part de l’agenda pública de l’Església” i deixar d’argumentar que la discriminació de la dona en aquesta institució obeeix a “clericalisme”.

També et pot interessar

stats