Una empresa d’Elx, pionera en robòtica domèstica a Espanya

Bumerania ven robots de tot tipus: per a alleujar la soledat de les persones majors a robots cambrers, recepcionistes o inclús per a us militar

L'empresa d'Elx Bumerania és pionera en robòtica domèstica / À Punt NTC

Bumerania és una empresa de robots d’Elx (Baix Vinalopó) pionera en democratitzar la robòtica domèstica a Espanya

Des de robots assistents per a alleujar la soledat de les persones majors a robots cambrers, recepcionistes o inclús per a ús militar. Aquesta empresa ven trenta unitats al mes d’algunes d’aquestes màquines, és a dir, quasi un robot al dia.

El seu planter és el grau d’enginyeria robòtica de la Universitat d’Alacant i amb només dos anys en funcionament venent dins i fora d'Espanya.

Ara, acaben de rebre la seua primera gran comanda de l’exèrcit d’Indonèsia, que els ha comprat 124 gossos per a tasques d’ajuda militar. Es tracta d’uns robots que poden carregar fins a cent quilos de pes, caminar per davall de l’aigua i desplaçar-se distàncies molt llargues, explica el seu conseller delegat, Isidro Fernández a À Punt NTC

Però són especialistes a posar la robòtica social i la intel·ligència artificial al servei de tota mena de professionals. Fa poc que han tancat un acord amb una empresa d’òptiques nacional per a produir-los un robot capaç de fer un test de visatgisme per a recomanar ulleres, és a dir, que siga capaç de saber quines ulleres ens quedaran millor en funció de la forma de la nostra cara. 

També fan robots assistents per a comerços, que poden donar la benvinguda a la clientela i fer-los una presentació dels productes disponibles.

Una altra línia de robots que té molt de futur són els que comencen a estar presents en geriàtrics i en cases particulars per a augmentar la qualitat de vida de les persones majors. Mitjançant una polsera controlen totes les constants vitals de la persona, indica Fernández, i, si alguna se n'ix dels paràmetres normals, el robot contacta amb una línia de teleassistència. A més, estan programats per fer companyia les persones grans. 

La robòtica es va obrint pas en la nostra societat. De robots recepcionistes ja els havíem parlat, i sembla que el robot portamaletes arribarà aquest setembre. També n’hi ha per a agilitzar la viticultura, robots cambrers i, fins i tot, un braç robòtic que fa paelles. Per ara és als restaurants on més s’ha implantat aquesta mena de robòtica, ja que la falta de personal aquest estiu ha fet que en puge la demanda.

També et pot interessar

stats