L’UJI instal·la un robot social en un hotel de Benicàssim

El robot Tokio pot donar la benvinguda, informar dels punts turístics de la localitat i també interactuar amb el públic amb un joc de preguntes i respostes

Tokio és un robot social que fa de recepcionista / À Punt NTC

Tokio és un robot social instal·lat a la porta de l’hotel Intur Orange de Benicàssim (Plana Alta) com a part d’un experiment de la Universitat Jaume I (UJI). L’estudi pretén analitzar la percepció que té la clientela de robots dels serveis que poden oferir i del que poden aportar per a millorar l’atenció turística.

Segons ha explicat a À Punt NTC el professor de l’UJI Lluís Callarisa, té una càmera i capacitat de reconéixer facialment la clientela per a saber el seu sexe a l’hora d’interactuar-hi. Algunes de les seues funcions són donar la benvinguda, informar dels punts turístics de la localitat i també interactuar amb els usuaris i usuàries amb un joc de preguntes i respostes. 

Tokio serà un més del personal de l’hotel durant dues setmanes i ja triomfa entre el públic, especialment la xicalla, que el considera una joguina o un amic a qui preguntar-li coses, diu la directora de l’establiment, Carmen Schnitzer.

També et pot interessar

stats