La vacuna enfonsa un 92% la mortalitat per covid-19 a la Comunitat Valenciana

Un estudi de la Generalitat revela que els antídots contra el coronavirus han ajudat a reduir també un 80% les hospitalitzacions i un 66% la incidència respecte a la tercera onada

La campanya de vacunació contra el coronavirus ha complit un any a la Comunitat Valenciana amb un balanç molt esperançador. Segons un estudi del programa valencià de recerca de la vacuna covid-19 (Provavac), adscrit a la Presidència de la Generalitat, el procés d'immunització està darrere de l'enorme davallada registrada en les defuncions i hospitalitzacions en el territori, d'un 92% i un 80% respectivament, si es comparen amb els pics màxims de la tercera onada.

Un canvi total d'escenari en a penes onze mesos que permet explicar per què en la situació actual, amb quasi el triple de contagis que a finals del 2020, la xifra de víctimes mortals és cinc vegades inferior. La mateixa investigació apunta, igualment, que les vacunes han contribuït al fet que la incidència siga ara un 66,3% menor que la registrada el gener del 2021.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha destacat l'"extraordinari esforç" de la ciutadania per a vacunar-se, com constata el fet que més del 90% de la població valenciana major de 12 anys ja haja rebut la pauta completa.

Per tot això, Provavac ha conclòs que les vacunes contra la covid-19 redueixen dràsticament la gravetat de la malaltia i tenen “una protecció molt duradora”, així com que la protecció enfront del contagi es redueix amb el temps, “aquesta és la importància d'inocular la tercera dosi”, ha explicat la directora general.

Berenguer ha insistit a assenyalar que les vacunes constitueixen “la millor eina” contra la covid-19, ja que no només salven vides sinó que permeten tindre “esperança” davant l'evolució de la pandèmia.

No obstant això, la directora general ha recordat que continua sent necessari l'ús de la màscara i que és recomanable llavar-se les mans i ventilar els espais, “especialment durant les festes nadalenques”, una pautes també “ineludibles” per a les persones immunitzades, ja que “les vacunes no eviten la transmissió”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats