Un conat d'incendi obliga a evacuar una residència de Benaguasil

La fallada d’un transformador de la primera planta ha obligat a traure del centre vora seixanta usuaris i una vintena de treballadors

Intervenció dels bombers a la residència d'Almussfes
Imatge d'arxiu d'una intervenció dels bombers en una residència d'Almussafes / Consorci Provincial de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de març 2024 - 11:00 Actualitzat: 07 de març 2024 - 13:59

Esglai en una residència de persones majors de Benaguasil. Un conat d'incendi, que s’ha declarat en la planta baixa, ha obligat a desallotjar prop de seixanta usuaris i una vintena de treballadors. Afortunadament, el conat no ha arribat a tindre flama i les tasques dels bombers s'han centrat a ventilar l'edifici. No obstant això, com a mesura preventiva, en adonar-se el personal del fum ràpidament ha desallotjat tots els usuaris. Només un dels residents ha requerit atenció sanitària per inhalació de fum en el centre de salut.

El personal del centre ha explicat que l'incident s'ha registrat en una habitació tancada, on estan els comptadors de la llum. Segons ha explicat un tècnic d'Iberdrola a À Punt, Borja Sanchis, un dels aparells s'ha sobrecalfat, per raons que es desconeixen, i això ha ocasionat fum, a més del tall de l'electricitat. Per les característiques dels usuaris, persones majors i en molts casos amb mobilitat reduïda, ràpidament s'ha desallotjat els 48 residents del centre i els deu que diàriament van al centre de dia, com ha detallat l'alcalde de Benaguasil, Joaquín Segarra.

L'alcalde ha volgut felicitar el personal de la residència per haver dut a terme l'evacuació de manera ràpida i efectiva. "El personal es mereix matrícula d'honor", assegurava a À Punt, al temps que afegia que les persones majors que s'han desallotjat han estat en el Casal Jove, on han passat vora una hora fins que han tornat al centre. Mentrestant, els tècnics d'Iberdrola treballaven en la reparació de l'avaria.

També et pot interessar

stats