Hospitalitzat un pres després de provocar un incendi al centre penitenciari de Foncalent

El sindicat Acaip-UGT denuncia el “deplorable” estat de les instal·lacions i la falta de mitjans personals i materials 

Punt d'accés al Centre Penitenciari de Fontcalent, en una imatge d'arxiu
Punt d'accés al Centre Penitenciari de Fontcalent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un incendi provocat aquest dimarts per un pres al centre penitenciari de Foncalent, a Alacant, ha acabat amb el responsable hospitalitzat amb cremades de diversa consideració i la resta d’interns traslladats a un altre mòdul. El Sindicat de Funcionaris de Presons Acaip-UGT ha alertat sobre la “situació límit” que es viu al centre i ha denunciat el “deplorable” estat de les instal·lacions i la falta de mitjans personals i materials. Així, critiquen que la plantilla va arriscar la integritat física per a sufocar les flames iniciades per la crema d’un matalaf a una cel·la. 

L’incident va ocórrer en el mòdul 9, un departament residencial sense els elements de seguretat necessaris, explica el sindicat, ja que el mòdul d’aïllament estava tancat arran de l’anterior incendi provocat del 25 de febrer. 

Dos funcionaris van necessitar atenció mèdica hospitalària. Acaip-UGT assegura que els problemes amb el sistema contra incendis del centre no són fets aïllats perquè les instal·lacions “a més antigues, estan en un estat de conservació paupèrrim”. És per això que demanen que s’implementen les mesures que calga per a garantir la seguretat de tots els departaments, amb una formació pràctica “real, constant i específica”. 

També et pot interessar

stats