Els bombers d'Alacant instal·len 300 detectors de fum en habitatges de majors per a previndre incendis

Aquesta iniciativa de la Fundació Mapfre busca minimitzar el nombre de víctimes i els danys provocats per incendis en llars de la ciutat

Bombers de l'Speis instal·len 300 detectors de fum
Bombers de l'Speis instal·len 300 detectors de fum / Ajuntament d'Alacant

Els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (Speis) de l'Ajuntament d'Alacant han conclòs la instal·lació de 300 detectors de fum en habitatges de persones de la tercera edat, amb mobilitat reduïda o en situació de vulnerabilitat per a afavorir la prevenció d'incendis.

Els detectors han sigut donats per la Fundació Mapfre i en la selecció dels beneficiaris i la instal·lació han col·laborat les regidories de Benestar Social i de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Aquesta iniciativa en matèria de prevenció d'incendis busca minimitzar el nombre de víctimes i els danys provocats per incendis en llars de la ciutat. La instal·lació de detectors de fum és una mesura "senzilla i econòmica que pot ser determinant per a salvar vides" quan es produeix un incendi domèstic.

Alacant va ser seleccionada, juntament amb Oviedo i Còrdova, per a impulsar aquesta iniciativa pionera a Espanya.

La regidora de Benestar Social, Begoña León, ha explicat que els beneficiaris d'aquesta campanya han sigut triats "entre els usuaris del servei de teleassistència municipal, amb preferència per a persones majors, especialment les que viuen soles, amb mobilitat reduïda o vulnerables".

Per part seua, el regidor de Seguretat, Julio Calero, ha explicat que els detectors de fum "són econòmics, fàcils d'instal·lar i salven vides, ja que permeten als ciutadans detectar l'incendi o conat d'incendi més ràpid i actuar, la qual cosa evita incendis de major importància".

Emilia López, una de les persones a la qual li han instal·lat el detector de fums i que prèviament havia patit un conat d'incendi a casa per un descuit, ha ressaltat la importància d'aquesta mesura.

"Jo visc sola i ara em sent molt més segura i tranquil·la que abans. He recomanat a tots els meus coneguts que es col·loquen un detector de fum en els seus habitatges. Sabent que està, et sents molt més protegit", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats