Un altre heroic rescat de dos bombers a un veí: "Van patir el perill molt a prop"

Un nou vídeo viral mostra un altre salvament que evidencia la valenta i complexa gesta dels bombers en l'incendi de Campanar a pesar de les adversitats

Dos bombers rescaten un dels veïns de l'edifici de Campanar / À Punt NTC

A mesura que passen els dies, arriben noves imatges que documenten les diferents perspectives i punts de vista que ens aproximen a la magnitud i dificultat dels rescats que van assolir els bombers en la catàstrofe de l’incendi de Campanar dijous.

La desgràcia en qüestió de minuts va desencadenar greus conseqüències i deu víctimes amb un foc viu i una columna de fum gegant difícil de controlar pels serveis d’emergència.

A pesar de les adversitats i les dures condicions de l'entorn que mutaven a pitjor a cada minut, l’equip de bombers va realitzar complexos rescats —amenaçats per un foc que no donava treva— que van salvar vides.

En una cara de l’edifici es van viralitzar les imatges del rescat d’un bomber pujat a una grua mecànica que, després d’una hora d'angoixa espera mentre assegurava i refredava amb l'aigua el perímetre per les elevades temperatures, va aconseguir efectuar el rescat de dues persones atrapades al balcó de l’edifici. Una acció aplaudida i ovacionada pels veïns que romanien als voltants de l'edifici.

Ara, un nou vídeo mostra un altre heroic rescat que fa evident la gesta de dos bombers. Per davall de flama viva i restes cremades que queien de l’edifici, aconsegueixen el salvament d’una persona per mitjà d'una escala i unes cordes amb arnés de seguretat. Fins i tot, tal com diu l’autor del vídeo, “un bomber li cedeix el seu propi casc a la víctima”.

Aquest dissabte, el cap de bombers de València, Enrique Gisbert, ha remarcat que els efectius de bombers van arriscar-se "fins i tot per damunt de les possibilitats" durant tota la intervenció. Gisbert ha remarcat que els bombers patiren el perill "molt de prop" i així ho documenten les imatges.

També et pot interessar

stats