Els pisos provisionals per als afectats de l’incendi de Campanar: vivendes fins a 75 metres amb dos i tres dormitoris al Safranar

L'Ajuntament de València posa a disposició dels damnificats aquest edifici de 131 habitatges amb tot l'equipament complet

El nou edifici del barri de Patraix (València) queda a disposició dels daminificats per l'incendi de València / À Punt NTC

Els afectats per l’incendi de Campanar ja tenen casa preparada on poder establir-se. Es tracta d’una finca nova al districte de Patraix —al barri del Safranar (València)—. Els habitatges que van ser adquirits per l’Ajuntament de València a preu assequible i ara serviran per a donar resposta a aquesta emergència.

Els preparatius per a enllestir i fer dels nous habitatges un lloc habitable s'ultimen a contrarellotge perquè en les set plantes de l’edifici no falte de res. Mobles, cablejat i últimes reparacions per donar al màxim confort a unes famílies que ho han perdut tot en qüestió de minuts.

Són un total de 131 habitatges provisionals, amb dos i tres dormitoris, que temporalment supliran la manca d’habitatge on un centenar de persones afectades per la catàstrofe es podran mudar a partir de la setmana que ve.

Per tant, està previst que les famílies damnificades per l’incendi de Campanar que ha causat deu víctimes mortals abandonen l’hotel on s’estan allotjant des de la mateixa nit de l’incendi del passat dijous. 

L’edifici, situat a uns quatre quilòmetres del barri de Campanar, ha sigut cedit pel consistori i als seus voltants disposa de serveis com col·legis, l’Hospital Doctor Peset pròxim, o diversos supermercats a l’abast del veïnat.

Garatge, traster i un espai per a teletreballar

Quant a les mesures exactes dels habitatges, dels 131 pisos, 85 tenen dos dormitoris, tenen una superfície útil d’entre 45 i 53 metres quadrats i 46, de tres dormitoris, tenen una superfície entre 65 i 74 metres quadrats.

Així mateix, el complex de set plantes també disposa de 84 places de garatge distribuïdes en dos soterranis, 22 trasters i 131 places per aparcar la bicicleta amb accés al vestíbul d’entrada.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha posat a la disposició dels afectats l'espai de la Farinera, al barri del Grau, on s'han situat 25 llocs dotats amb ordinadors portàtils i wifi perquè tots aquells que així ho vulguen puguen treballar o comunicar-se de manera telemàtica. 

Això pal·liarà, encara que siga mínimament, la imperiosa necessitat dels afectats per tornar a tindre un lloc per a poder conviure amb els seus familiars i tindre un lloc per a poder, des de la calma, refer la vida familiar d'aquells que ho han perdut tot.

Un al·luvió de solidaritat per als afectats

A més, la finca ha rebut una allau de solidaritat en les últimes hores per part de diverses empreses valencianes i espanyoles que han decidit contribuir a millorar l’habitabilitat de les llars i a fer més còmode el trasllat. Els han proporcionat coixins, llits, tovalloles, coberts, kits de neteja, entre d’altres. Les cuines i els menjadors ja disposaven al pis de llavadores, rentaplats i taules i cadires.

També et pot interessar

stats