La policia científica localitza la víctima número deu de l'incendi de Campanar

L'Ajuntament de València ha convocat a les 12 hores un minut de silenci en record de les víctimes

Els bombers, durant el treball a l'edifici incendiat a Campanar
Els bombers, durant el treball a l'edifici incendiat a Campanar / Jorge Gil (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de febrer 2024 - 11:15 Actualitzat: 24 de febrer 2024 - 11:49

La policia científica ha localitzat aquest dissabte la víctima número deu de l'incendi de Campanar, segons ha confirmat la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana. "Els treballs de la brigada de la policia científica i judicial han seguit des de primera hora d'aquest dissabte a dins de l'edifici incendiat dijous a Campanar. Les tasques d'inspecció d'aquest matí han tingut com a resultat la localització d'un nou cos", ha explicat la delegació.

Pilar Bernabé, delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, ha confirmat que la policia científica ha trobat el desé cos en la segona revisió que s'ha realitzat aquest dissabte de matí. A més, ha declarat que aquesta xifra coincidiria amb "les deu persones que la policia tenia detectades com a il·localitzables".

"Continuarem treballant en les pròximes hores i en els pròxims dies si és necessari, perquè revisarem pam a pam tot l'edifici", ha assegurat Bernabé. "Hi ha molt d'enderroc, així que són unes tasques molt complexes i complicades, però tenim uns grans professionals".

D'altra banda, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) acaba de comunicar que ja ha retirat el dispositiu preventiu de l'incendi de Campanar. També ha detallat que els dos bombers ferits continuen ingressats a l'Hospital La Fe i al Doctor Peset.

A última hora d'aquest divendres el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Catalá, es van desplaçar als dos hospitals per a visitar als bombers ferits i mostrar-los el reconeixement per la seua tasca. També van assistir a aquesta visita la vicepresidenta de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, o el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, entre altres autoritats.

La ciutat de València viu aquest dissabte el segon dia de dol oficial per l'incendi d'un bloc de 138 habitatges on residien 450 persones. L'Ajuntament de la ciutat, en aquest context, celebra aquest matí una sessió extraordinària, a la qual seguirà un minut de silenci a la plaça.

A més, tota l'agenda fallera que estava prevista a la ciutat durant aquest cap de setmana, que tenia en la Crida de diumenge el plat fort, ha quedat ajornada. Altres pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana han anat informant també de l'ajornament dels seus actes festius en senyal de dol per la tragèdia de València.

També et pot interessar

stats