El cap de bombers de València: "Una evacuació desordenada pot provocar múltiples víctimes"

Enrique Chisbert explica que el protocol que aplicaren al barri de Campanar és l'habitual

Declaracions del cap de bombers

Enrique Chisbert, inspector en cap del departament de bombers de l'Ajuntament de València, ha explicat aquest dissabte al centre de comandament avançat alguns aspectes del treball dels bombers. Chisbert ha deixat clar que no es preveu trobar més víctimes, tot i que ha evitat ampliar els detalls a causa del secret de sumari del cas.

El responsable dels bombers de València ha remarcat alguns detalls del treball dels professionals de l'extinció de cara a "un foc que es va estendre amb una gran celeritat". I ha defensat que el protocol seguit va ser l'habitual. "Les vivendes són els llocs més segurs, si l'edifici garanteix les condicions de sectorització, i mentrestant nosaltres podem extingir l'incendi", ha dit. 

A la pregunta de si es va seguir cap classe de protocol, Chisbert ha defensat que el protocol és "el que tenim habitualment". I ha detallat que quan hi ha perill i fum, el que es recomana és que "es queden a casa mentre nosaltres extingim l'incendi". "El contrari pot ser una evacuació desordenada que pot provocar, ara i en el futur, múltiples víctimes en molts incendis", ha deixat clar.

El cap de bombers ha remarcat que els efectius de bombers van arriscar-se "fins i tot per damunt de les nostres possibilitats" durant tota la intervenció. Gisbert ha remarcat que els bombers patiren el perill "molt de prop".

A més, sobre els dos bombers que encara estan ingressats, el responsable de l'Ajuntament ha dit que estan fora de perill.

També et pot interessar

stats