Un dispositiu especial de bombers vetlarà per una Cremà segura en 300 monuments per tot el territori

En els darrers dies, 525 falles han sigut inspeccionades per a minimitzar riscos en la Nit de la Cremà

17.03.2020 | Cremà de la falla municipal de València
Els bombers intervenen en la Cremà de la falla municipal de València, en una foto d'arxiu / À Punt NTC

L’ampli dispositiu de bombers desplegat per a la Nit de la Cremà, format per 147 vehicles i 400 professionals, la majoria bombers del Consorci Provincial de València, tindrà presència d’efectius en vora 300 monuments que, pel seu gran volum o la seua ubicació en zones pròximes a edificis, compten amb cert grau de perillositat. A la ciutat de València, més de 250 efectius i 84 vehicles vetlaran per garantir una Cremà segura dels monuments amb equips presencials a 106 falles.

En els darrers dies, el Consorci de Bombers de València ha revisat un total de 525 falles de vora un centenar de municipis per a determinar el grau de perillositat i “prioritzar atendre aquelles falles amb nivell alt i molt alt i valorar aquelles de perillositat mitjana”, segons ha informat Jorge Sánchez, oficial de prevenció del consorci.

Els monuments que tenen un risc baix o molt baix seran vigilats directament pel personal faller o de Protecció Civil encarregats de controlar la cremà de la falla amb l’assessorament de professionals del consorci.

Pel que fa a les comarques del nord, el Consorci de Bombers de Castelló desplegarà un dispositiu amb 65 efectius distribuïts en quinze dotacions amb vehicles que cobriran la cremà de 46 monuments localitzats a Borriana, la Vall d’Uixó i Almenara, a la Plana Baixa, així com a Benicarló, al Baix Maestrat. 

D’altra banda, el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, ha posat els seus efectius i vehicles autobomba en preventiu per a ser mobilitzats en funció de les necessitats operatives de personal del Consorci de Bombers en la Nit de la Cremà.

Una nit maratoniana

Al Cap i Casal, les falles infantils començaran a cremar-se a partir de les 20:00 hores i els monuments grans, a partir de les 22:00 hores. A les 20:30 hores es cremarà el monument infantil de Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, primer premi de la Secció Especial, i a les 21:00 hores, la falla infantil municipal "Valencians en dansa".

Dues hores més tard, a les 22:30 hores, serà el torn del millor monument d’enguany, el de la falla Exposició - Misser Mascó i mitja hora més tard serà la falla municipal, "Cardioversió valenciana", la que començarà a reduir en cendres.

À Punt oferirà una retransmissió especial per a la Nit de la Cremà a partir de les 20:00 hores amb diferents punts de connexió a la ciutat de València i a altres poblacions del territori.

També et pot interessar

stats