Així serà la programació especial de les Falles i la Magdalena en À Punt

Viu la festa des de casa: estarem en tots els actes més destacats per a informar-te de primera mà i oferir-te totes les retransmissions en directe

Les Falles i la Magdalena en directe, en À Punt
Les Falles i la Magdalena, en directe per À Punt
28 de febrer 2023 - 13:48

Les Falles i la Magdalena omplin de retransmissions la graella de la televisió pública. Els actes que es cobriran des del dia 1 de març fins al 19 són els següents:

Les mascletaes de Falles i de la Magdalena

L'audiència podrà triar enguany les millors mascletaes perquè, en aquestes festes del 2023, s’incorporarà a la pantalla d’À Punt un codi QR que permetrà donar, amb ajuda del mòbil, una puntuació a les mascletaes més impactants i sorprenents, tant de les Falles com de la Magdalena.

  • Mascletaes de València: Maria Fuster i Ferran Cano estaran cada dia des de la plaça de l'Ajuntament de València per a oferir-te totes les mascletaes de Falles. De l'1 al 19 de març a partir de les 13:00 h, però atenció que els caps de setmana la retransmissió s'avançarà i començarà a les 12:15 h. A peu de carrer estaran els reporters Berta Báidez, Rosa Porta i Carles Navarro i en el set estarà com a col·laboradora la pirotècnica Reyes Martí.
  • Mascletaes de Castelló de la Plana: El dissabte 11 de març, a partir de les 11:20 del matí, es retransmetrà des de Castelló de la Plana la Gran Mascletà de Peñarroya, que promet ser increïble, amb la narració de Belén García Cantavella i el reporter Enrique Tena, que deixa uns dies les maletes de Valencians al món per estar a casa. Dilluns 13 de març comença el Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló i es podrà seguir en diferit la mascletà a les 14:30 hores dins de l’especial dedicat a les Festes de la Magdalena de Castelló en l’informatiu À Punt Notícies migdia.

Calendari d'actes i programació especial

  • Diumenge 5 de març a les 11:00 h, À Punt emet la Galania a la Reina de la Magdalena de CastellóSelene Tarín des del Palau de la Festa. És un acte que desperta gran interés a la ciutat i en el qual el poble de Castelló ret homenatge a la seua màxima representant festera, acompanyada en tot moment per la seua cort d'honor, que està formada per les sis dames de la ciutat, na Violant d'Hongria i les dènou madrines de les Gaiates.
  • 6 de març a les 22:00 h, À Punt emetrà Informe: la revolució King Kong, un documental que sorprendrà uns quants i farà memòria als que visqueren un període de transformació i canvi dins de les Falles. En la Transició va sorgir una iniciativa revolucionària: la falla King Kong. Volia acostar la festa a la societat, traent les comissions dels casals i apostant per l'ús de la indumentària tradicional. L’artífex va ser un jove Julio Tormo. Aquesta és la història d’una revolució feta amb brusa i pinta, amb joia i color.
  • 10 de març a les 20:15 h, el programa La cuina de Morera prepararà un especial amb receptes dedicades a la festa de la Magdalena.
  • 11 de març de 16:15 a 21:00 h, À Punt emetrà en directe la Cavalcada del Pregó de Castelló, amb Belén García Cantavella, Enrique Tena i Oriana Brunori.
  • 12 de març des de les 10:00 h, continua la festa castellonenca amb la retransmissió en directe de la Romeria de les Canyes dins de l’Especial Magdalena.
  • 13 de març a les 22:00 h, el programa d’investigació Zoom oferirà un contingut que encisarà tota l'audiència perquè l’espai de Bérnar Giménez estarà dedicat a les bandes de música.
  • 15 de març a les 20:15 h, el programa La cuina de Morera prepararà un especial amb receptes dedicades a la festa de les Falles. I a partir de les 22:00 h, hi haurà programa especial Nit de la Plantà.
  • 16 de març a les 16:15 h, es podrà gojar de l’emoció del lliurament de Premis a les Falles per seccions fins a arribar a les de la Secció Especial.
  • 17 i 18 de març des de les 15:30 h fins a la matinada, serà el moment més desitjat per milers de falleres i fallers, però també dels espectadors més fidels que contemplen per televisió l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats. L’Ofrena la narrarà Ferran Cano i Ampa Caballero. Amb ells estaran com a convidats els millors especialistes com són indumentaristes, investigadors, falleres majors i experts en cultura festiva.
  • 19 de març, comença el Dia del Pare amb la reemissió de l’Informe: la revolució King Kong per a desdejunar-nos, que continuarà amb la prèvia de la mascletà, la mascletà del dia de Sant Josep i un especial del concurs Atrapa’m si pots dedicat als festers. A la vesprada, a les 20:00 h comença un especial Nit de la Cremà, que es donarà la mà amb el Magdalena Vítol a les 21:30 hores.
Laura Mengó i Paula Nieto, fallera major i fallera major infantil de València
Laura Mengó i Paula Nieto, fallera major i fallera major infantil de València
Selene Tarín i Alejandra Sáez, reines de les Festes de la Magdalena 2023
Selene Tarín i Alejandra Sáez, reines de les Festes de la Magdalena 2023

També en el web i en les xarxes socials

Els actes festius principals, tant de les Falles com de les Festes de la Magdalena, es podran seguir enguany també en directe a través del web d’À Punt, a més de per les xarxes socials (Facebook, Instagram). I sempre, tota l'actualitat i les retransmissions disponibles en les seccions especials per a cada festa: apuntmedia.es/falles i apuntmedia.es/magdalena.

També et pot interessar

stats