Exposició regna a València per primera vegada amb el premi a millor falla de la Secció Especial

El monument titulat “Kromatica”, de l’artista faller David Sánchez Llongo, ha convençut el jurat

La falla d'Exposició-Micer Mascó, la millor de 2023
La falla d'Exposició, la millor del 2023 / Ana Escobar (Efe)
16 de març 2023 - 21:25

La Falla Exposició, titulada “Kromatica”, de l’artista faller David Sánchez Llongo i dissenyada a dues mans per David Sánchez Llongo i Dani Gómez, ha fet història i ha sigut guardonada per primera vegada amb el primer premi a millor falla de l'any 2023. “Kromatica” arrisca amb l'ús del color que es converteix en el protagonista del projecte. Aquesta comissió ha guanyat també el ninot indultat amb “La pirotècnia”, de Carles Carsí.

El segon premi ha sigut per a la Falla Plaça del Pilar, sota el nom “We will survive”, de l’artista faller Paco Torres i amb disseny de Carlos Benavent, mentre que el tercer se l’ha endut la Falla Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, amb el nom “Per un grapat d’euros”, de l’artista Pere Baenas i el dissenyador Alejandro Santaeulalia.

"Un somni fet realitat"

La fallera major de la falla Exposició - Misser Mascó, Lucía Bartolomé Priego i el seu president, Manolo Mas
La fallera major de la falla Exposició - Misser Mascó, Lucía Bartolomé Priego i el seu president, Manolo Mas / À Punt NTC

Lucía Bartolomé Priego, fallera major de la falla Exposició - Misser Mascó, ha assegurat en declaracions a À Punt Notícies que aquest premi ha sigut “increïble” i “un somni fet realitat”. Aquest divendres de matí, després d'arreplegar l'estendard amb el número 1 brodat en daurat sobre tela roja, la jove ha pogut celebrar el guardó amb els altres companys de Secció Especial. La fallera ha confirmat que repetiran amb l'artista faller David Sánchez Llongo per a l'any que ve, coincidint amb el 75 aniversari de la falla. “David és meravellós, estem molt a gust amb ell i ell amb nosaltres. És una relació preciosa i tant de bo dure molts anys més” ha manifestat Bartolomé.

Així queda la classificació de les falles grans de la Secció Especial

Moment de la lectura dels monuments premiats de la Secció Especial
Moment de la lectura dels monuments premiats de la Secció Especial / Europa Press

1 Falla Exposició, titulada “Kromatica”, de l’artista faller David Sánchez Llongo, dissenyada a dues mans per David Sánchez Llongo i Dani Gómez.

2 Falla Plaça del Pilar, sota el nom “We Will Survive”, de l’artista faller Paco Torres i amb disseny de Carlos Benavent.

3 Falla Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, amb el nom “Per un grapat d’euros”, de l’artista Pere Baenas i el dissenyador Alejandro Santaeulalia.

4 Falla Na Jordana, amb el nom “Clover Earth. Terra d’esperança, fe, amor i sort”, feta per l’artista faller Mario Gual.

5 Falla Sueca - Literat Azorín, amb el nom “危 機 (Crisistunitat) Àsia, on anem?”, feta per l’artista faller Santaeulalia Tematización i el dissenyador Josete Santaeulalia.

6 Falla Cuba - Literat Azorín, anomenada “Vida”, de l’artista faller Vicente Martínez i amb disseny de Juan Ramón Vázquez.

7 Falla Monestir Poblet - Aparicio Albiñana, més coneguda com l’Antiga de Campanar, batejada “Som de colors”, per l’artista Carlos Carsí i dissenyada per Ramon Pla.

8 Falla Almirall Cadarso - Comte d’Altea, sota el títol “Que no pare la música”, de l’artista faller Toni Pérez i amb disseny de Miguel Santaeulalia Serrán.

9 Falla Regne de València - Duc de Calàbria, titulada com “Dis-li amor, dis-li X” de l’artista faller Sergio Musoles i el dissenyador Carlos Sanz.

Un moment d'alegria a la falla guanyadora
Un moment d'alegria a la falla guanyadora / Rober Solsona (Europa Press)

Premis Enginy i Gràcia

1 Falla Cuba - Literat Azorín

2 Falla Regne de València - Duc de Calàbria

3 Falla Sueca - Literat Azorín

À Punt premia tres falles amb esperit satíric i crític

Amb un ninot que homenatja el presentador d’À Punt i escriptor Màxim Huerta, la falla Pere Cabanes - Joan XIII ha sigut la guanyadora dels Premis À Punt a les Falles 2023, que valoren l’esperit satíric i la crítica audiovisual entre els artistes i les comissions falleres. L’escena converteix el popular periodista en guia d’un punt Tourist Info, fent referència a l’important paper de promoció dels pobles de la Comunitat Valenciana que ha fet en el programa Bona vesprada i que ara fa amb l’obertura d’una llibreria preciosa a Bunyol, el seu poble. Aquesta comissió s'emporta el primer premi, dotat amb 2.000 euros, i un estendard que ho reconeix.

Falla Pere Cabanes - Joan XXIII, primer premi d'À Punt a les Falles 2023
Falla Pere Cabanes - Joan XXIII, primer premi d'À Punt a les Falles 2023 / À Punt NTC

El segon premi, dotat amb 1.000 euros i estendard, és per a la falla Manuel Melià i Fuster - Carles Cortina, la Nova de Benicalap. Amb el lema “Tocant-se les boles… de drac”, dues figures representen Son Goku i Krilin, de la coneguda sèrie Bola de Drac, que reivindiquen el passat de grans audiències en Canal 9 i demanen tornar a À Punt “perquè ara malviuen com dues velles glòries, esperant del govern una bona pagueta”. 

La falla Regne de València - Duc de Calàbria es queda amb el tercer lloc al podi, amb un monument que té com a lema “Dis-li amor, dis-li X”. L’escena recorda la llibertat d’estimar i fa referència a la ja tradicional carrossa d’À Punt el Dia de l’Orgull. Aquesta comissió s’emporta, a banda de l’estendard commemoratiu, un premi de 500 euros.

El premi del públic d'À Punt, dotat amb 1.000 euros, es podrà votar a través del web des del divendres 17 de març a les 10:00 hores, fins al diumenge 19 de març a les 10:00 hores.

També et pot interessar

stats