Un de cada deu bebés que naixen són prematurs
En el seu dia mundial, l’Hospital General de Castelló de la Plana demana més recursos per tractar-los
Un de cada deu xiquets que naixen són prematurs. Només a Castelló de la Plana en nasqueren 194 l'any passat. Són molt fràgils i treballar amb ells és una muntanya russa perquè en la unitat de prematurs hi ha molts dies roïns i una o dues hores bones, conta Carolina González, cap de l’UCI pediàtrica de l’Hospital General de Castelló de la Plana.
A la unitat de nounats de l'Hospital General de Castelló de la Plana, hi ha moltes criatures que han nascut abans d’hora que lluiten per tirar avant amb el suport de pares i mares, imprescindible, segons els professionals que els atenen. En el Dia Mundial del Bebé Prematur, À Punt els ha visitat per a conéixer una mica més de prop com ho viuen les famílies i les professionals sanitàries que hi treballen.
Miguel va arribar a imaginar que no tindria la seua filla Sheila als braços, conta. La xiqueta va nàixer amb només 28 setmanes i poc més d'un quilo i, per això, va passar tres mesos eterns a l'UCI intentant sobreviure mentre son pare només podia observar-la i preguntar-se si algun dia se la podria endur a casa.
També les bessones Clara i Anna tenien pressa per arribar al món, massa. Sa mare explica que pesaven 500 grams més l'una que l'altra i era important que nasqueren ja, perquè sinó corria el risc de perdre-les.
Actualment, les criatures prematures sobreviuen molt millor que fa uns anys i pateixen menys seqüeles gràcies al confort que els proporcionen a l’hospital i a la presència constant dels pares i mares. Segons la infermera pediàtrica Ana Martínez, és fonamental que no es trenque el vincle paternofilial.
Aprofitant que és el Dia Mundial del Bebé Prematur, des d’aquesta unitat volen fer-hi un toc d'atenció: calen més recursos, perquè quan ixen de l'hospital encara tenen un llarg camí per recórrer.