Un dermatòleg recorda al Postiguet la importància de previndre el càncer de pell

El professional ha analitzat durant el matí d'aquest dissabte pigues i taques en la pell

El doctor Manuel Asín ha fet revisions de la pell aquest dissabte / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de maig 2023 - 07:00 Actualitzat: 20 de maig 2023 - 15:50

La platja del Postiguet d'Alacant ha acollit aquest dissabte una iniciativa per a la prevenció del càncer de pell, en el Dia Mundial del Càncer de Pell i del Melanoma i també amb motiu de la travessia per relleus nadant. Així, el dermatòleg Manuel Asín ha examinat pigues i taques en la pell dels banyistes de 10:00 a 13:00, en una caseta de socorristes que s'ha instal·lat per a l'ocasió. En concret, s'han realitzat dermatoscòpies, unes proves senzilles, ràpides, de tan sols 10 minuts, i indolores a tots els assistents interessats.

D'aquesta manera, Alacant s'ha convertit per un dia en l'epicentre de la iniciativa 'Els vigilants de la pell', del Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) en col·laboració amb el Club de Natació RC7 d'Alacant. El projecte es repetirà l'11 de juny durant la travessia La Pedrera, el 2 de juliol en la travessia Fogueres i l'11 de setembre en la Volta a l'Escullera, totes a Alacant.

La secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la Comunitat Valenciana, Ofelia Gimeno, ha acudit a l'acte, que pretén conscienciar sobre la importància de les revisions de la pell en un país on s'estima que durant 2023 un total de 8.049 persones seran diagnosticades amb un melanoma.

També et pot interessar

stats